Възраждане търси подкрепа от БСП, за да внесе жалба в

...
Възраждане търси подкрепа от БСП, за да внесе жалба в
Коментари Харесай

Възраждане иска подкрепа от БСП, за да спре решението на НС за нова ядрена мощност

" Възраждане " търси поддръжка от Българска социалистическа партия, с цел да внесе тъжба в Конституционния съд против решението на Народното събрание да задължи държавното управление да договаря със Съединени американски щати за създаване на нова нуклеарна мощ по технологията AP1000.

Според ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов решението е лобистко, защото единствено една компания работи с технологията AP1000 - това е американската " Уестингхаус ".

" С сходно решение на процедура се нарушава главният принцип на равнопоставеността в връзките, както пред закона, по този начин и главният принцип на конкуренцията. Българската страна взема решение, и то безусловно неконституционно, тъй като не може законодателната власт да задължава изпълнителната власт да се подхващат дейности в посока облагодетелстване на една съответна компания. И то облагодетелстване на една съответна компания с милиарди ", съобщи Костадин Костадинов.

Търсенето на поддръжка от Българска социалистическа партия е належащо, тъй като с цел да се сезира Конституционния съд са нужни 48 подписа на депутати, а народните представители на " Възраждане " са единствено 27.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР