Възраждане отхвърли възможността да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС.

...
Възраждане отхвърли възможността да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

Възраждане отказа да подкрепи кабинет с първия мандат на ГЕРБ

" Възраждане " отхвърли опцията да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС. Това стана ясно след среща сред двете партии в петък сутринта.

В четвъртък ГЕРБ беседва с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " (ИТН), откакто в продължение на седмици разговаряха главно с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ). Нито една от срещите не докара до единодушие за сформиране на държавно управление.

В началото на срещата с " Възраждане " председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова сподели, че партията води диалози с всички в търсене на единодушие за управническа стратегия за държавно управление с избран период или за четири години. " Предлагаме и друго, предлагаме дружно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да направляваме ", добави тя. По думите ѝ този кабинет може да бъде политически или експертен.

" Ние няма да подкрепим за следващ път държавно управление, излъчено от ГЕРБ или от другите политически сили ", сподели зам.-председателят на Народното събрание от „ Възраждане “ Цончо Ганев. Според него " това не е самоцелно и на инат на всичко и на всички ". По време на срещата Ганев подлага на критика и излизането на България от въздействието на Съветския съюз.

По-рано в четвъртък ГЕРБ отхвърли опцията да се коалира с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Сутринта продължиха диалозите с ПП-ДБ, като всяка от двете партии досега отхвърля да поддържа настояванията на другата за сформиране на кабинет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР