Възраждане иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова, защото

...
Възраждане иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова, защото
Коментари Харесай

Възраждане иска оставка от зам.-министър заради финансирането на читалищата


" Възраждане " желае оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова, тъй като излъгала за парите за читалищата. Още на 3 февруари тя дала обещание спомагателни 41 милиона лв. за решение на проблемите на читалищата, а на 10 март в границите на комисията по просвета в Народното събрание " излъгала, че не е казвала такова нещо, а в последна сметка няма и такива пари ", настояват от партията на Костадин Костадинов.

На брифинг в Народното събрание Цвета Галунова от " Възраждане " сподели, че тези пари не са отишли при читалищата. " Хората от читалищата си търсят тези пари и питат по кое време ще могат да разполагат с тях. Оказва се обаче, че или ги няма, или по някаква причина не се дават на читалищата ", уточни Галунова.

Според " Възраждане " е неприемливо да се лъжат както народните представители, по този начин и заинтригуваните хора в културния бранш, които са се надявали на тази помощ, а в този момент са лишени от нея. " Когато нещо се каже, то би трябвало да се извършва. И когато човек изкаже нещо, той би трябвало да остане зад думите си. Г-жа Кондакова не застана зад думите си, в противен случай, упрекна нас, изрече откровени неистини и заради тази причина ние ѝ желаеме оставката ", съобщи Галунова.

Тя описа, че през вчерашния ден в парламентарната комисия по културата и медиите е била принудена да извади стенограма, тъй като Кондакова споделила, че не помни думите си. След това си спомнила за тези 41 млн. лв. и отговорът ѝ бил, че депутатите не са си поискали тези пари, другояче щели да бъдат гласувани.

 Проверяват за спор на ползи зам.-министъра на културата Весела Кондакова Виж още

" Гласуването на бюджета като някаква форма на Библия ли е - поискай, с цел да ти се даде ", попита риторично Галунова. Тя означи, че при гласуването на бюджета е имало предложение, импортирано от друга парламентарна група, за по-голямо субсидиране на читалищата.

Това не е първа офанзива против Весела Кондаков като заместник-министър на културата. На 10 януари против нея бе подаден сигнал в Антикорупционната комисия за " съществуването на данни за несъответственост, евентуален спор на ползи и корупция ". Комисията би трябвало да се произнесе с документално решение до два месеца, който период може да бъде продължен еднократно до 30 дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР