Възможно ли е да се заразим с коронавирус, ако сме

...
Възможно ли е да се заразим с коронавирус, ако сме
Коментари Харесай

„Ваксинален пробив“: възможно ли е да си ваксиниран, но въпреки това да се заразиш?

Възможно ли е да се заразим с ковид, в случай че сме имунизирани? За да отговорим на този въпрос, ви представяме къса и точна информация за вероятната поява на пробив след приключен имунизационен курс, взета от (официален източник на информация по отношение на ограниченията за битка с разпространяването на COVID-19 в България, в това число здравните, икономическите и обществените последствия от епидемията).

Случаите на разболяване след приключен имунизационен курс се отбелязват с термина „ пробив в отбраната на имунизацията “ (breakthrough cases). Появата на пробиви зависи от три съществени фактора :

От вируса – пандемичният вирус SARS-CoV-2, продължавайки да циркулира измежду човешката популация, мутира до значими за публичното здраве разновидности (Алфа, Бета, Гама, Делта и т.н.), които са както по-заразни, по този начин и по-добре приспособени да заобикалят имунния отговор.

От приложената ваксина - с цел да се прояви изцяло защитният резултат на имунизациите, е нужно време за развиване на протективен имунен отговор. Това става нормално след към 2 седмици след приключен имунизационен курс.

От самостоятелния имунен отговор – в човешката популация съществуват здрави хора, които не построяват задоволително под напрежение имунитет след имунизиране. Има и клинично здрави хора, които не построяват първокласен имунен отговор. Продължителният банкет на някои лекарства, като поддържаща терапия при избрани болести, също може да отслаби развиването на пълностоен имунен отговор.
 Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР