Възможно е Кремъл да се опитва да създаде нова, контролирана

...
Възможно е Кремъл да се опитва да създаде нова, контролирана
Коментари Харесай

ISW: И Газпром нефт иска да има своя частна армия

Възможно е Кремъл да се пробва да сътвори нова, следена от съветското държавно управление въоръжена групировка, оповестена за доброволческа единица, посредством съветската държавна енергийна компания " Газпром " .

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Известен съветски боен блогър съобщи, че дъщерното сдружение на " Газпром " - " Газпром петрол " - образува доброволческа групировка, аналогична на частите на съветската бойна войска от запаса (БАРС).

Първоначално военният блогър твърди, че " Газпром петрол " образува частна военна компания (ЧВК) и интензивно разполага неуточнени детайли в окупираната Донецка област , а по-късно разгласява промяна, съгласно която групировката на " Газпром петрол " е доброволческа единица, а не ЧВК.

Военният блогър твърди, че акцията за набиране на личен състав на " Газпром петрол " е провокирала интерес в Донецк, като се има поради, че компанията предлага заплата от 400 000 рубли (приблизително 5260 долара) на месец и в допълнение заплащане за бонуси за реализирани резултати.

Военният блогър прибавя, че тази предлагана заплата е два пъти по-висока от сумата, предлагана от групата " Вагнер ", като отбелязва, че доброволец във формированието на " Газпром петрол " може - с
бонусите - да печели до 600 000 рубли ( към 7890 долара) на месец .

Възможно е " Газпром петрол " да се пробва да се конкурира с " Вагнер " за новобранци от Донецка област, като се има поради, че " Вагнер " също организира лична акция за набиране на личен състав в региона.
 Отказаха достъп на
Отказаха достъп на " Вагнер " до щаба на съветската войска в Украйна

Изостря се разривът сред частната войска и съветското военно управление

На 6 февруари съветското държавно управление позволи на " Газпром петрол " да сътвори частна охранителна организация (а не ЧВК), която да пази съветската енергийна инфраструктура. Украинското разузнаване означи, че основаването на частната охранителна компания на " Газпром петрол " е в сходство с оценените старания на Кремъл да в профил финансиста на " Вагнер груп " Евгений Пригожин и да понижи зависимостта на Кремъл от силите на " Вагнер груп " .

Един съветски боен блогър също по този начин риторично зададе въпроса по кое време съветското Министерство на защитата (МО) ще стартира да " ревнува " от новите формирования на " Газпром петрол " и ще приключи достъпа им до муниции - евентуално базирайки се на спора на съветското МО с Пригожин.

Германски и полски публични лица оповестиха, че Германия и Полша ще доставят 28 танка Leopard 2 на Украйна през март 2023 година , което ще ускори качествата на Украйна да организира контранастъпление на фона на огромните загуби на съветски танкове.

Германският министър на защитата Борис Писториус разгласи на 8 март, че Германия ще достави 18 танка " Леопард 2 " на Украйна до края на март, а полският министър на защитата Мариуш Блашчак разгласи, че Полша ще достави още 10 танка до края на седмицата. "

Тези танкове, въпреки и под количествата, от които се нуждае украинската войска, ще усилят качествата на Украйна за осъществяване на контранастъпателни интервенции, изключително заради влошеното положение на съветските бронирани елементи. Холандската група за отворени източници Oryx заяви, че е проверила съветските загуби на над 1000 разновидността на танка Т-72 в Украйна към 8 март.

Oryx ревизира 1079 унищожени съветски танка и 549 пленени съветски танка към 24 февруари, а на 9 февруари пресметна, че съветските сили са заели към 3000 танка във войната в Украйна.

На 8 март формален представител на Съединени американски щати отхвърли, че американското разузнаване е решило, че през септември 2022 година проукраинска група е направила бойкот на газопровода " Северен поток ".
 Със закон Русия брани от дискредитиране и бойците от
Със закон Русия брани от дискредитиране и бойците от " Вагнер "

Предвиждат се до 15 години затвор

Говорителят на Съвета за национална сигурност (СНС) на Съединени американски щати Андрийн Уотсън съобщи на 8 март, че СНС не е в положение да удостовери отчета на New York Times от 7 март, съгласно който американски чиновници са разгледали непроверени разследващи данни , предполагащи, че проукраинска група е направила офанзивата.

Уотсън съобщи, че анонимните изказвания в отчета не идват от намалени разследващи данни, споделени от държавното управление на Съединени американски щати, и че източниците не са упълномощени да приказват от името на държавното управление на Съединени американски щати.

На 8 март финансистът от Групата " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че съветските сили са завзели целия източен Бахмут - изказване, което подхожда на наличните образни доказателства.На 7 март ISW оцени, че украинските сили са приключили следено евакуиране от източен Бахмут през река Бахмутка.

Известен съветски боен блогър твърди, че към 7 март съветските сили управляват сред 45 и 52 % от Бахмут. Тази цифра е разумна; ISW прави оценка, че към 8 март съветските сили към този момент заемат най-малко 50 % от Бахмут.

Руските сили евентуално ще засилят офанзивите в северозападната и югозападната част на Бахмут (съответно северно от Опитне и южно от Яхидне), с цел да обходят река Бахмутка.

Малко евентуално е съветските сили да съумеят бързо да се възползват от пробива оттатък Бахмут, в случай че съветските сили завладяват града. На 8 март Пригожин загатна, че съветското министерство на защитата е употребило групата " Вагнер ", с цел да понесе главната тежест на високоинтензивните настъпателни градски боеве в Бахмут, и може да се откаже от групата " Вагнер " след завладяването на Бахмут, с цел да могат стандартните съветски елементи да продължат да нападат.

Пригожин не показа оценка на вероятността за триумф на бъдещи съветски настъпателни интервенции оттатък Бахмут. ISW не е следила никакви знаци, че съветските военни разполагат с добре оборудвани и готови аварийни сили за нахлуване оттатък Бахмут.
 Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от
Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от " Вагнер "

Тези, които ни пречат да спечелим войната, директно работят за врага, предизвестява Пригожин

Повечето следени съветски елементи в Донбас към този момент вземат участие в настъпателни интервенции, в това число съветски въздушнодесантни (ВДВ) детайли, които се причислиха към съветското нахлуване в Бахмут през януари 2023 година

ISW продължава да прави оценка, че съветската атака в Източна Украйна скоро ще приключи, в случай че съветските сили завладяват Бахмут, защото съветската войска не разполага с нужната бойна мощност или подкрепления, с цел да употребява пробив край Бахмут. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи на 8 март, че съветското завладяване на Бахмут няма да " отразява безусловно някаква повратна точка във войната ".

На 8 март шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс съобщи, че съветският президент Владимир Путин евентуално осъзнава сегашните лимитирани благоприятни условия на съветската войска да поддържа краткосрочна атака и може да се стреми към продължителна война.

На 8 март Хейнс съобщи, че Путин евентуално е единствено краткотрайно фокусиран върху преследването на краткосрочни военни цели в Украйна и може да счита, че удължаването на войната ще усили вероятността за реализиране на стратегическите му цели .

ISW по-рано е оценявала, че Путин поддържа максималистични военни цели в Украйна макар лимитираните сега благоприятни условия на съветските сили за реализиране на тези цели. Хейнс съобщи, че Русия все по-трудно ще може да поддържа настоящия си ритъм на интервенциите в Украйна, без да организира цялостна готовност и да си обезпечи подобаващи муниции, с цел да смекчи настоящия дефицит на Русия.

Хейнс означи, че съветските сили понасят огромни загуби за завладяването на Бахмут, което Хейнс окачестви като " не изключително стратегическо ", подкрепяйки предходните оценки на ISW, че една пирова тактическа победа в Бахмут няма да способства за постигането на оперативните или стратегическите цели на Русия на бойното поле.
 С декрет Путин притиска фирмите да извършват в период военните поръчки
С декрет Путин притиска фирмите да извършват в период военните поръчки

Руската стопанска система на процедура е сложена на военновременни основи

На 15 януари ISW по-рано оцени, че Кремъл се приготвя за стратегически решителни старания през 2023 година, като в същото време се приготвя за продължителна война .

Основни заключения
Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи на 8 март, че съветските сили са завладяли целия източен Бахмут - изказване, което подхожда на наличните образни доказателства Остава малко евентуално съветските сили да се възползват от пробив оттатък Бахмут, в случай че съветските сили завладяват града. Възможно е Кремъл да се пробва да сътвори ново въоръжено формирование, следено от съветското държавно управление, оповестено за доброволческа единица посредством съветската държавна енергийна компания " Газпром ". Официален представител на Съединени американски щати отхвърли американското разузнаване да е оценило, че през септември 2022 година проукраинска група е саботирала газопроводите " Северен поток ". Германски и полски публични лица оповестиха, че Германия и Полша ще доставят 28 танка " Леопард 2 " на Украйна през март 2023 година, което ще ускори качествата на Украйна за осъществяване на контранастъпление на фона на огромните загуби на съветски танкове. Руските сили продължиха да организират сухопътни офанзиви по линията Купянск-Сватове-Кремина. На 8 март съветските сили продължиха настъпателните интервенции към Бахмут, само че не съумяха да завършат обръщането на града. Руските сили продължиха настъпателните интервенции в покрайнините на град Донецк. Руски източници настояват, че украинските сили са се приземили на островите в делтата на река Днепър за трети следващ ден. Кремъл удвоява напъните си за възкръсване на акциите за набиране на доброволци в цяла Русия и окупирана Украйна. Руските лечебни заведения не престават да образуват нови медицински центрове в Русия в опит да усилят оптимално потенциала на препълнените лечебни заведения в окупираните територии за лекуване на ранени съветски военнослужещи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР