Възможните санкции започват от забрана за пътуване и замразяване на

...
Възможните санкции започват от забрана за пътуване и замразяване на
Коментари Харесай

Режим на възпиране. ЕС обсъжда как да отговори на Путин, ако той нападне Украйна

Възможните наказания стартират от възбрана за пътешестване и заледяване на активи на съветски политици и стигат до преустановяване на банковите и финансови връзки с Русия.

Външните министри на Европейския съюз (ЕС) разискаха с какви наказания да отговорят на Русия, при положение на военна интервенция в Украйна. В момента са ситуирани наоколо до украинската граница.

Британският министър председател Борис Джонсън също предизвести съветския президент Владимир Путин, че всяко "дестабилизиращо деяние " на Русия против Украйна ще бъде "стратегическа неточност " със "значителни последици ".

В телефонен диалог Джонсън е споделил на Путин, че Англия е ангажирана със "суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", сподели представител на английския министър председател.

Ден по-рано страните от за "огромни последствия ", в случай че Русия нападне Украйна.

В същото време първите дипломати на страните от Европейски Съюз разискаха в понеделник в Брюксел вероятно стъпаловидно увеличение на глобите - като се стартира от възбрана за пътешестване и заледяване на активи на съветски политици и се стигне до преустановяване на банковите и финансови връзки с Русия.

"Ние сме в режим на въздържане ", сподели ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел пред кореспонденти в Брюксел.

По-късно в понеделник Европейски Съюз утвърди лист с имена и компании, свързани с частната военна компания "Вагнер ", които бяха добавени към съществуващите наказания.

Москва отхвърля изказванията на западни разследващи служби, че натрупа войски за нахлуване. Кремъл изиска от НАТО да се откаже от интеграцията на Украйна, която сама изиска участие в северноатлантическия контракт. на Путин.

В изявление за документален филм, излъчен по съветската държавна телевизия в неделя, Путин дефинира края на Съветския съюз през 1991 година като разпадането на "историческа Русия ".

"Това беше разпадането на историческа Русия под името Съветски съюз ", сподели Путин. И преди съветският президент е изказвал страдание за края на Съюз на съветските социалистически републики, наричайки това "най-голямото политическо злощастие на 20 век ".

Коментарите на Путин единствено ускориха опасенията на Запада, че Русия гледа на прилежащи страни като на своя сфера на въздействие и готви военна интервенция в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР