Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези

...
Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези
Коментари Харесай

Борисов наредил на ДАНС и ДАР да намерят кой е провалил визитата на президента в Естония |

" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези „ доброжелатели “, които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента и да попречат на нещо, което е толкоз значимо за България. Ако някой е подценил тематиката с карантината, не е наш проблем. Надявам се да няма повече спекулации по тематиката ". Това е декларирал министър председателят Бойко Борисов на държавното съвещание през днешния ден, се вижда от видео във фейсбук профила му. 

Вчера поради публикувана информация, че Радев е бил в контакт със инфектиран от Covid-19 се наложи, където беше за инициативата „ Три морета ", която ще се ръководи от България тази година. Държавният глава опроверга информацията и я дефинира като " интензивно мероприятие на доброжелатели ". Отрицателен е резултатът от теста за ковид на президента Румен Радев, изработен след завръщането на българската делегация от визитата в Талин, заяви пресцентърът на президентството. Това е вторият негативен тест за ковид на президента в границите на два следващи дни и трети в границите на седмица.

" Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на държавното управление за самодейността „ Три морета “, е направено. Не мога да приема каквато и да е рецензия, че не я поддържаме. Още през август на срещата ми със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс, акцентирах ангажираността ни по тематиката. Уверихме нашите сътрудници - 11 европейски страни, в цялостната подготвеност на България да взе участие и с финансиране, и с планове. През септември държавното управление взе решение България да даде 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към самодейността. Ние сме шестата страна, която взе участие финансово в „ Три морета “. Националната съгласуваност на формата от българска страна е на доста високо равнище, като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева ", сподели Борисов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР