Въз основа на проучването на стотици сателитни снимки Би Би

...
Въз основа на проучването на стотици сателитни снимки Би Би
Коментари Харесай

Русия се готви за голяма украинска контраофанзива

Въз основа на изследването на стотици сателитни фотоси Би Би Си отбелязва съществуването на необятни защитни уреди, построени от Русия, която се приготвя за огромна украинска контраатака.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10553
След месеци на невъзможност предстоящото контранастъпление на войските на Киев евентуално ще бъде решаваща инспекция за Украйна, която се пробва да потвърди, че може да реализира обилни триумфи на бойното поле с оръжията, които е получила от Запада.

Би Би Си показва четири места, където към този момент е построена зачителна съветска отбранителна инфраструктура.

Бреговата линия на Крим, разпростряла се на 25 км, е осеяна с отбранителни уреди, построени от съветските войски. Покрай брега са ситуирани така наречен " драконови зъби " - бетонни блокове с форма на пирамида, предопределени да препречват пътя на танкове и други военни транспортни средства. Зад тях има линия от окопи, които обезпечават прикритие от офанзивите. Край окопите се виждат и няколко бункера.

Някои военни специалисти считат, че защитните уреди евентуално са по-скоро защитна мярка, в сравнение с знак, че Русия чака да се отбрани от морско нахлуване, защото Украйна разполага с дребен морски потенциал.

Сателитни изображения от региона на дребния град Токмак демонстрират две линии от окопи и пояс от спомагателни защитни структури. Градът се намира на основен маршрут в югоизточната част на страната, който украинските сили може да желаят да употребяват, с цел да откъснат Крим от други територии, следени от Русия.

Зад двете успоредни линии окопи северно от града е ситуиран спомагателен пояс от укрепления с три пласта отбранителни уреди, които могат да се видят ясно.

Налице са противотанкови изкопи, които нормално са с дълбочина най-малко 2,5 м и са предопределени да заловен в капан всички противников танкове, които се пробват да ги преминат.

По пътя на украинските сили евентуално са ситуирани още клопки – сред линиите от окопи може да има минни полета. 

Линия от противотанкови изкопи и окопи към този момент минава около 35-километров сектор от основната автомагистрала Е105, западно от град Токмак.

Анализът на фотосите, осъществен от Би Би Си, отбелязва съществуването на голям брой кръгови окопи в региона на село Равнопил, на 55 км северно от град Мариупол. Предполага се, че това са артилерийски позиции, които са по този начин построени, че оръдията да имат опция за обстрел на 360 градуса, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР