Фактът, че възниква такава бурна реакция срещу победителя на Евровизия,

...
Фактът, че възниква такава бурна реакция срещу победителя на Евровизия,
Коментари Харесай

Психологът Моника Балаян за визията на рапъра Немо: Свободата ни е дадена от Бог, кои сме ние, че да критикуваме?

Фактът, че поражда такава бурна реакция против спечелилия на " Евровизия ", демонстрира, че от една страна, вървят промени в обществата и в някои има много съществено неприемане на малцинства. Нежелание светът да бъде спретнат по избран метод спрямо това както някой си го показва. От друга, това е цялостна липса на приемливост. Същевременно има и друга позиция – за какво поражда скандал за визията и ориентацията на един човек, когато " Евровизия " е конкурс за музика. Това са доста персонални неща и е необичайно да се стига до сходно разискване. Това разяснява в изявление за " 24 часа " психологът Моника Балаян.

" Повечето мнения демонстрират, че създателите им не са привикнали с такава визия, само че в същото време, в случай че гледат филми, в случай че са на спектакъл и там има сходни персонажи, с дяволи, с голи, полуголи, това ще го одобряват за обикновено. Изведнъж с " Евровизия " става мъчително. За мен тази остра реакция е доста странна. Това са реализатори, които се превъплъщават в измислени герои и желаят да вършат някакво усещане, желаят да е многоцветно, блестящо, " Евровизия " постоянно е била такава – там е самоуверено, намерено, смело. Това притегля вниманието ", добави тя.

" Има и различен колорит. По принцип хората нямат нищо срещу децата им да гледат филми и анимации с неприятни и положителни герои, тогава за какво театралниченето на участниците в " Евровизия " се приема толкоз скандално? Това е реакция на външния тип, без да се разисква кой по какъв начин пее, каква е музиката, множеството реагират незадълбочено. Една изцяло неестествена реакция, с която явно се търси мотив да се плюе по Европейски Съюз преди европейските избори ", на мнение е психологът. 

" Всичко това демонстрира назадничавост и неприемане на избрани хора, които не пречат на никого, по тази причина занапред мога да предположа, че в случай че тези реакции продължат, най-вероятно още няколко пъти сходни персонажи ще завоюват " Евровизия ". Заради " гърмежа ", единствено по този метод сходни отрицателни реакции ще бъдат предотвратени. Ние не сме инквизиция, не можем да се разделяме по това по какъв начин човек наподобява и в случай че не ни харесва, да го подлагаме на критика освен това грозно и с страсти. Мисля, че през XXI век раздялите по народен симптом, по цвят на кожата, по пол от дълго време би трябвало да са зад тила ни. Това са привички, присъщи за властническите общества, където всички би трябвало да са идентични, да се обличат еднообразно, да се държат по метод, който се чака. Но всичко това не работи, тъй като даже в най-авторитарните режими ние знаем, че тези процеси протичат, само че прикрито, без демонстрации. Да си спомним какъв брой умни хора са били изгорени по време на Инквизицията единствено тъй като са изглеждали друго или тъй като са се отличавали от останалите ", напомни Моника Балаян. 

Тя добави, че такива хора е имало и в Елада, в Римската империя и като цяло - във всички столетия. " Ако желаеме всички да са идентични, светът няма да е същият. Всеки има право да е подобен, какъвто е, стига да не вреди и да не протяга ръка на свободата на другите. Всяко друго разискване за външния тип е жестоко нахлуване в персоналното пространство и мисля, че не е правилно през този век. Свободата ни е дадена от Бог, кои сме ние, че да подлагаме на критика тази независимост? Или да се потиска всичко, което не подхожда на упованията на множеството хора? След като има мощна реакция на равнище подсъзнание и няма приемане в избрани страни, това значи, че там към момента не е преодолян този предел на приемливост. В предишното не са разрешавали на цветнокожите да влизат в избрани заведения за хранене, в избрани учебни заведения, имало е дискриминация. Сега някои от тях печелят състезания, други са международни звезди и никой не си помисля и да каже, че са разнообразни. Обществото преодоля нетърпимостта към тях. В последна сметка всеки има право да се облича както реши, да се изявява свободно, без да бъде притискан по тази причина, че се отличава, тъй като няма виновност по тази причина. Представете си, в случай че някой каже, че всички които не са българи, няма да влизат в избрани заведения. Това фактически са реакции от каменния век. Същото е, когато някои пушачи желаят и другите да пушат, и противоположното – непрекъснато вървят разногласия, тъй като всеки желае останалите да са като него. Или приемаш, че другите имат право да избират, или оставаме в неолита. Това е тяхно свещено право, тъй като им е даден живот, както и на теб, те също като теб желаят самопризнание, овации, да побеждават на състезания, тогава кои сме ние, че да ги лишаваме от това право? Миналата година са спечелили, в този момент нямат право да завоюват? Що за логичност? Те не пречат, не идват в дома ни, който не желае, да не ги гледа. Някой бил ли е принуден да стои пред тв приемника и да гледа " Евровизия "? Но да се жигосват и оскърбяват хора за това, че се обличат в пола? Колко мъже в Шотландия го вършат и тях какво да ги вършим? Да ги бием, да ги подлагаме на критика? ", запита риторично психологът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР