Въвеждат електронно здравно досие на децата в училищната система. Това

...
Въвеждат електронно здравно досие на децата в училищната система. Това
Коментари Харесай

Правят електронно здравно досие на учениците в Пловдив

Въвеждат електронно здравно досие на децата в учебната система. Това заяви доктор Калин Калинов, шеф на Дирекция “Здравеопазване “ в община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Това е нещо необикновено за просветителната система, при което освен се електронизира досието на децата, само че по този метод ще се предотвратява всеки риск, който може да възникне в учебно заведение със здравето на детето “, уточни доктор Калинов. Фирмата, създала софтуерния артикул, го подарява на общината, а техническата обезпеченост ще се поеме от бюджета на община Пловдив.

Дигиталната система, която община Пловдив ще внедри и която е заложена в дълготрайната тактика по опазване на здравето, ще разреши да се понижи губенето на време за пациентите, когато са в потребност, което постоянно може да е съдбовно ", сподели доктор Калинов. Информационната система, която доста скоро ще бъде осъществена, ще предлага такава услуга, при която, в случай че в някое лечебно заведение е претрупано сега, пациентите да бъдат насочвани към друго.

По думите на доктор Калинов, за първи път от 30 години насам ще се осъществя един необработен до момента капацитет, ще бъде употребена и академичната общественост за опазването на здравето.

" Пловдив е академични град, в него съществува значително години и Факултет по публично здраве, Факултет по биология, Медицински университет. Да не бъде употребена академичната общественост е незаконно. Медицината е приложна просвета, няма по какъв начин тя да не е покрай академичната общественост, с помощта на която да взимаме всичко ново от нея “, сподели още Калин Калинов.

" Здравеопазването няма цвят и когато има общо схващане, че пътят е един и трябва да се работи синхронно, резултатите са налице “, уточни и доктор Веселка Христамян, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Общинския съвет.

" Дигиталната система, която общината ще внедри, ще разреши да се употребяват и функционалностите на прът центъра и ще се понижи възможността за губене на време за пациентите, с цел да се доближи бързо, качествено и елементарно до нужната помощ за пациента ", сподели още доктор Христамян.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР