Въвеждането на вечерен час за учениците обсъждаха на проведения днес

...
Въвеждането на вечерен час за учениците обсъждаха на проведения днес
Коментари Харесай

Въвеждат вечерен час за учениците в Перник


Въвеждането на вечерен час за учениците обсъждаха на извършения през днешния ден Областен спешен щаб в Перник. Становището, към което се сплотиха участниците в съвещанието бе, че на този стадий не се постанова въвеждането на други спомагателни ограничения.

Няма фрапантни промени в обстановката в Перник, съобщи шефът на РЗИ доктор Александър Златанов. Той заяви, че след извършен обширен диалог с началника на РУО Ваня Коконова за заболеваемостта в учебните заведения, за настройките на учители, възпитаници и родители, е преценено, че обстановката все още не постанова прекосяване от присъствено към онлайн образование.

" Хубаво е поради на идната циркулация на Омикрон и идната междусрочна почивка да въведем вечерен час за учениците, несъмнено, в случай че след консултация с Министерство на здравеопазването потвърдят, че одобряват мярката ”, сподели доктор Златанов.

С въвеждането на вечерния час ще бъдат засилени и инспекциите, като за задачата ще се образуват комисии с присъединяване на представители на другите институции. 28 са карантинираните паралелки към днешна дата в област Перник, на 11 от тях карантината изтича през днешния ден. Наблюдава се леко завишение на заболелите възпитаници. При 133-ма отсъстващи поради позитивен тест за ковид през вчерашния ден, през днешния ден отсъстват 150, което е близо 1,4 % от общия брой възпитаници. Няма настанени за лекуване деца в МБАЛ. С превантивна цел е обособена детска Covid зона, като към този момент са заделени пет кревати плюс 4 реанимационни с алтернатива броят им да бъде повишен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР