Въвеждането на нискоемисионни зони в София предстои да разгледа Столичният

...
Въвеждането на нискоемисионни зони в София предстои да разгледа Столичният
Коментари Харесай

Въвеждането на нискоемисионни зони в София предстои да разгледа СОС

Въвеждането на нискоемисионни зони в София следва да прегледа Столичният общински съвет (СОС) на съвещание от 10:00 ч., съгласно дневния ред, оповестен на уеб страницата на СОС. 

Целта на наредбата е да се понижат източниците на замърсяване на въздуха в основани от общината зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции, като се ограничи придвижването на моторни транспортни средства, категоризирани в екологични групи в избрани дни, когато замърсяването на въздуха е най-голямо.

СОС следва да усили броя на спортните обекти, които деца и младежи с интелектуални усложнения могат да употребяват свободно като към листата с обекти се прибавят още стадионите в селата Бистрица, Владая, Мировяне, Драгалевци, басейните в 88 СУ, регион „ Овча купел “, 22 СУ в регион „ Триадица ”, 144 СУ, 145 СУ и 131 СУ в регион „ Младост ”, 153 СУ в регион „ Надежда ”, 150 ОУ в регион „ Искър ".

Безплатно прилагане на градския превоз в София на украинци, избягали от войната, до привършване на военните дейности в Украйна се чака още да одобрят общинските съветници. Украинците и до момента имаха право на безвъзмезден градски превоз, само че последното решение на СОС, което дава това право, изтича при започване на октомври. Това е акт на съпричастност и поддръжка към украинските жители от страна на Столичната община, показват общинските съветници, вносители на отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР