Във вторник стават три месеца от началото на войната в

...
Във вторник стават три месеца от началото на войната в
Коментари Харесай

Генерал Съби Събев: България води недостойна политика на страна-член на НАТО. Това е позорно поведение!

Във вторник стават три месеца от началото на войната в Украйна. В студиото на NOVA специалисти разясниха какъв е вероятния процес на спора.

" Българската публика не е наясно какво се случва на Източния фронт поради пропагандата, която се води. Накратко сега имаме Харковско-болгродско направление, Изюмско-луганско направление и Херсконско- кримско направление. По тях имаме позиционна война.

И двете страни започнаха да реализират отбранителни дейности. На Западния фронт сега обстановката е по-спокойна. Украинската войска чака да пристигна новото въоръжение, с цел да може да преодолее отбранителните качества на съветската войска ", разяснява Илия Налбантов, боен специалист и ръководител на Асоциация " Джордж Маршал – България ".

" По съветската телевизия се завъртя думата капитулация. За Русия, несъмнено, тя е неприемлива, само че американците от Конгреса й дадоха опция да излезе от обстановката като направи отстъпки, да се отдръпна, да преговоря с Украйна и да направи вътрешни промени ", сподели още Налбантов.

Асен Генов: " Българското посолството в Киев още е празно и затворено. Германия, Франция и др. се върнаха там, нашата външна политика я няма никаква, президентът си разрешава да се кара на " Дойче веле " поради публикация, която не му е харесала.

След три месеца война следва разширение на НАТО. Има смисъл в това. Разбра се, че Русия не пази своите жители на други територии, а изнася русофилство отвън границите си. Заплашва непознати страни, а у нас този риск не се регистрира за жалост. България седи неуместно на външнополитическата сцена ".

" Доставката на артилерийски средства ще промени обстановката. След 19 април задачата беше да се обкръжат съветските войски в дъгата Изюм-Доценк. Това не се случи. Сега е сложена по-малка цел – да се обкръжат съветските войски в региона на Северодонецк и Лисичанск. Очаквам офанзивите да се засилят. Руските войски ще създадат всичко допустимо да завладяват Донецк и Луганск в техните административни области.

След това могат да трансферират напъните си в Херсонска и Запорожка област. В същото време България води недостойна политика на страна член на НАТО. Това е позорно държание ", съобщи Съби Събев, някогашен представител на България в НАТО.

Налбантов: " Раздвоението генерира несигурността, а тя - съмнение, а това гони вложителите от България. Ако продължим да сме на дъното на софтуерната защита, ще бъдем саботьори на НАТО.

И тримата са на мнение, че е вероятен прелом в съветската страна.
" В Русия бяха унищожени систематично опозицията, медиите. Сега може би идващият опит ще бъде ориентиран към опцията хората правно да пазят своята позиция. Тоест, да се подсигурява безвредна реализация на правосъдна принуда по отношение на всеки, който демонстрира друго мислене.

В този ред на мисли рационалната развръзка на нещата в Русия би било да чакаме прелом ", изясни журналистът Асен Генов.
" Има информация за вътрешни саботажи в съветската войска. Възможно е да настъпи вътрешен развой, който да измести Путин от власт, да се сложи по-умерен началник и да се седне на масата за договарянията. Това е най-хубавият вид за Русия ", сподели още Събев.

.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР