Във вторник ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна

...
Във вторник ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна
Коментари Харесай

Максимални температури до 17 градуса и код жълто за силен вятър в 27 области

Във вторник ще бъде много прохладно, с сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София - към 3°, съобщи БГНЕС.

Обявен е жълт код за 27 области в страната поради мощния вятър, тук-там се чака поривите да бъдат до 20-24 m/s.

Облачността ще бъде по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще се придвижва топъл въздух и дневните температури също ще се покачат, оптималните ще са най-вече сред 12° и 17°, в София - към 13°.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще превали сняг, под към 1200 метра - дъжд. Ще бъде доста прохладно с до плевел, по високите и открити елементи краткотрайно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В сряда ще бъде още по-топло с температури сред 15 и 20 градуса.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР