Във времето на социално дистанциране и потискащи новини, нежните жестове

...
Във времето на социално дистанциране и потискащи новини, нежните жестове
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на идеалната прегръдка за бебетата

Във времето на обществено разграничаване и потискащи вести, нежните жестове са от голяма важност. Търсейки рецептата за идеалната прегръдка за бебета, японски учени са открили, че те не би трябвало да бъдат притискани прекомерно мощно и е най-добре да бъдат гушкани от родителите си, съобщи Франс прес, базирайки се на обява в сп. " Сел ".

Авторите на проучването от университета " Тохо " в Токио са анализирали успокояващия резултат върху бебета от наставнически обятия с друг напън. След това със сравнителна цел тестванията са били повторени с непознати.

Отчитайки сърцетуптенето на децата и данните от датчици за налягане, сложени върху ръцете на възрастните, откривателите са могли да сравнят реакциите на бебетата, когато те са били просто държани, получили са прегръдка със междинен напън или са били притиснати прекомерно мощно.

Според резултатите от проучването най-успокояващи за бебетата са се оказали прегръдките със междинен напън пред това просто да бъдат държани на ръце. Успокояващият резултат е намалял при мощно прилепяне.

Продължителността на прегръдката е била лимитирана до 20 секунди, защото откривателите са преценели, че настроението на бебето може да се промени при по-продължително гушкане от порядъка на минута или повече.

Очаквано за бебетата на възраст над 125 дни по-успокояващи са се оказали прегръдките на родителите, спрямо тези на непозната жена.
Заключението на учените е, че идеалната прегръдка е със междинен напън от родител.

Специалистите са открили също, че гушкането на децата им работи успокояващо и на родителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР