Във връзка с влязлата в сила мярка от 06.00 часа

...
Във връзка с влязлата в сила мярка от 06.00 часа
Коментари Харесай

Официално: Само 2 категории български граждани могат да влязат в Гърция


Във връзка с влязлата в действие мярка от 06.00 часа през днешния ден в Гърция за ограничение на придвижването на Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната са дадени инструкции да се пропущат в Гърция две категории български жители.

Едната категория са работещите в Гърция и те би трябвало да удостоверят, че работят там, посредством показване на запълнен формуляр от шеф (удостоверение за придвижване на работещ), разполагаем на адрес: https://forma.gov.gr/.

Другата категория са българските жители, които имат действителна основателна причина за пътешестване, като всеки един случай ще бъде обсъждан поотделно на място. Затова е целесъобразно всеки български жител, който счита, че има основателна причина да влезе в Гърция през сухопътна граница, авансово да се обади по телефон на съответния Граничен контролно-пропусквателен пункт на сухопътната граница, с цел да запознае способените органи с съответния случай, както и да получи информация дали ще бъде позволен на гръцка територия и какви документи и формуляри е належащо да показа и носи в себе си.

В мощ е ограничаването за пътешестване на най-много двама души в един автомобил - водач и един пасажер. За български жители, излизащи от територията на Гърция, няма никакви ограничавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР