Във връзка с разпространението на новия коронавирус правителството на Норвегия

...
Във връзка с разпространението на новия коронавирус правителството на Норвегия
Коментари Харесай

Норвегия слага под карантина всеки, който е пътувал в чужда страна

Във връзка с разпространяването на новия ковид държавното управление на Норвегия реши да слага под двуседмична карантина всички, които се връщат в страната след престояване в която и да е друга страна.

Това се споделя в известие, поместено нощес на уеб страницата на кабинета. По-рано карантината не бе наложителна за норвежки жители, влизащи в страната от прилежаща Швеция и Финландия.

Освен това се не разрешава на норвежците да живеят във вилите си, в случай че не са ситуирани в същия район, където са регистрирани по местопребиваване. За груби нарушавания на карантината се плануват наказания - до половин година отнемане от независимост или санкции. Новите ограничения ще бъдат в действие до 1 април, само че срокът може да бъде удължен.

Към вчерашна дата броят на инфектираните с новия вирус в Норвегия бе 1077; умрелите са трима. Затворени са всички детски градини и образователни заведения.

Правителството заяви, че няма да позволява в страната чужденци без позволение за престояване. Освен това Норвегия вкарва краткотраен граничен надзор в границите на шенгенското пространство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР