Във връзка с постъпили в Община Пловдив уведомления от браншови

...
Във връзка с постъпили в Община Пловдив уведомления от браншови
Коментари Харесай

Ще остане ли без автобуси Пловдив утре?

Във връзка с постъпили в Община Пловдив уведомления от браншови организации на превозвачите за протестни дейности от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ предизвестяват, че на следващия ден – 18 май (сряда), се чака усложнение както в трафика, по този начин и в напредването на пасажерите, които употребяват междуселищните и вътрешноградските линии на всеобщия публичен превоз.

За времето от 09:30 до 22:00 часа е плануван митингът на Съюза на интернационалните превозвачи. Предвижда се в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Те ще заемат крайната дясна лента на Асеновградско, Пазарджишко, Карловско, Голямоконарско, Цариградско и Кукленско шосе. Камионите няма да се включват в придвижването, тъй че да не се попречват другите пътни транспортни средства и всеобщият градски превоз.

Протест е деклариран и от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според постъпилото в общината уведомително писмо транспортните компании, извършващи транспорт на пасажери по междуселищните и вътрешноградските линии, няма да извършват маршрутните си написания в интервала от 09:00 до 17:00 часа. Възможно е протестните дейности да бъдат анулирани, в случай че при днешните диалози с държавното управление настояванията на превозвачите бъдат признати.

Община Пловдив следи развиването на събитията и навреме ще осведоми жителите за настоящата обстановка.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР