Във връзка с очакваното решение на Комисията за енергийно и

...
Във връзка с очакваното решение на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Заради новите цени на тока ЧЕЗ ще отчита електромерите извънредно

Във връзка с предстоящото решение на Комисията за енергийно и водно контролиране за нови цени на електрическата енергия от 01 юли, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД ще извърши изключително отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на изключителния доклад е оповестен на уеб страницата на сдружението www.cez-rp.bg . Информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010 .

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала – по остарели и по нови цени.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 328 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивния ден на 01.07.2018 година - неделя. Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

С цел гарантиране на оптималната уместност при таксуване на употребяваната електрическа енергия, клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни 2018 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на Дружеството.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР