Във връзка от ПП Движение Да, България обявиха, че за

...
Във връзка от ПП Движение Да, България обявиха, че за
Коментари Харесай

Да, България: 15 наши лица са служители на Nexo

Във връзка от Политическа партия " Движение Да, България " оповестиха, че за 15 лица може да се открият данни, че са чиновници на Nexo.

От там припомняме, че партиите не могат да събират данни за служебното правно отношение на своите донори.

Според регистрите на придвижването, част от тези донори са членове, учредители и деятели.

Общо дарените суми от тези лица са в размер на : 199 999 лева за 2021 година и 199 993 лева за 2022 година
 Настимир Ананиев ще съди Слави и всички клеветящи го за Nexo
Настимир Ананиев ще съди Слави и всички клеветящи го за Nexo

Фалшиви вести - заключи Анананиев обвиняванията към него

Във връзка с появили се в медиите изказвания, че тези дарения съставляват 90% от всички дарения , се прецизираме, че през календарната 2021 година броят на даренията, постъпили по всички сметки с титуляр Политическа партия " Движение Да България " са 3167 на обща стойност 2 690 870.70 лева

Това включва както банкови сметки на локални организации, по този начин и други финансови принадлежности (PayPal, ePay, Stripe), в това число дарения в брой и такива, постъпили по нарочните банкови сметки, основани за съответните предизборни акции на Коалиция " Демократична България - Обединение " за парламентарните избори, извършени на 4 април 2021 година,

11 юли 2021 година и 14 ноември 2021 година, където Политическа партия " Движение Да България ", като юридическо лице, е титуляр.

През 2021 година са постъпили 10 дарения от юридически лица на стойност 35 260 лева, като всички дарения, постъпили след влизането в действие на 27.04.2021 година на възбраната за приемане на дарения от юридически лица са възобновени в цялостен размер.

През календарната 2022 година броят на даренията, постъпили по всички сметки с титуляр Политическа партия " Движение Да България " са 1273 на обща стойност  111 788.62 лева
 Как абсурдът NEXO докосна будната съвест на гражданското общество
Как абсурдът NEXO докосна будната съвест на гражданското общество

Самия скандал, от който се е разкрило единствено малко ъгълче, навежда на съмнението, че светът напълно не е този, който ни разказват медиите, филмите, инфлуенсърите и всевъзможни други научни и всемирски лица.

През посочение интервал бяха извършени невиждани 4 предизборни акции за парламентарни избори. Горепосочените суми са изхарчени напълно за финансиране на тези акции и всеки разход е съответно и писмено регистриран според условието на закона.

Общо за двете години въпросните дарения съставляват 10.52% от всички привлечени средства за акциите.

Всички тези дарения са обществени. Спазени са прецизно условията на закона - средствата са дарени от физически лица по банков път, като са предоставени изискуемите заявления за генезис на средства. Информацията за даренията е налична на уеб страницата на Сметната палата от месеци, тъй като всяко едно подаяние за предизборна акция се афишира в седемдневен период от неговото приемане.

Контролната комисия на Политическа партия " Движение Да България " е сезирана да оцени всички обстоятелства и условия, свързани с горепосочените дарения, с оглед тяхната правомерност и и сходство с устава и правилата на Политическа партия " Движение Да България ".

Ще подкрепим предлагането да се сътвори Временна парламентарна комисия по тематиката и ще предложим тя да завърши с решения за възстановяване на разпоредбите за общественото финансиране и отчетност на политическите партии, написа още в позицията.
 Проверка за финансиране на Политическа партия от свързани с Nexo лица желае Тома Биков
Проверка за финансиране на Политическа партия от свързани с Nexo лица желае Тома Биков

Връзка с компанията имат някогашният народен представител Александър Ракшиев и актуалният Настимир Ананиев, по думите му

Припомняме, че миналата седмица прокуратурата и полицията, която е обвързвана с някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев, съдружника му Коста Кънчев, както и сина на някогашния обществен министър Лидия Шулева - Георги Шулев.

След акцията четирима души бяха арестувани и.

Двамата арестувани са обжалвали наложената им парична гаранция в размер на по 1 млн. лева . Това заяви днес bTV като се базира на свои източници. Съдебното решение се чака идната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР