Във Враца ще бъде открита денонощна аптека, научи BulNews.bg. Това

...
Във Враца ще бъде открита денонощна аптека, научи BulNews.bg. Това
Коментари Харесай

Доживяхме! Откриват денонощна аптека във Враца

Във Враца ще бъде открита денонощна аптека, научи BulNews.bg. Това ще стане факт след гласоподаване на идното постоянно съвещание на общинския съвет в града. Местните парламентаристи ще прегледат докладна на кмета Калин Каменов за разкриване на процедура за отдаване чартърен на част от ДКЦ-І за откриване на денонощна аптека.
Причината да бъде импортирано дългочаканото предложение е осъществяването на обществената политика на общината, съгласно която е належащо откриване на денонощна аптека на територията на града. Тя ще обслужва жителите с лекарствени средства от първа нужда.
„ Липсата на такава буди неодобрение измежду жителите на града от години, а при извършени срещи лекарите декларират, че има незабавна нужда от обекта. Жителите на Враца са принудени да пътуват отвън града, с цел да си купят нужните им медикаменти и фармацевтични артикули, или би трябвало да търсят профилирана помощ през дребните часове на денонощието, заради липса на денонощна аптека. Единствената аптека, която работи до по-късно все още, затваря порти в 23 часа. Това затруднява живеещите на територията на града да имат достъп до лекарства когато и да е “, декларира кметът Каменов в докладната си.
За нуждата от аптека писмо до общинския съвет е изпратил шефът на ДКЦ-1 доктор Огнян Тошев, който е показал, че в актива на сдружението има свободно помещение, което е уместно за денонощна аптека. То е с повърхност 56 кв. м. и се намира на първия етаж в постройка на бул. „ Втори юни” № 66. Помещението и преди е било аптека, разяснява доктор Тошев.
Другата седмица съветниците ще би трябвало да решат дали да одобрят предлагането на кмета и да открият процедура за отдаване чартърен на помещението. При утвърждението им търгът ще бъде посредством скрито наддаване, а началната цена за наема ще бъде в размер на 200 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР