Във Великобритания министърът на вътрешните работи Амбър Ръд ще ръководи

...
Във Великобритания министърът на вътрешните работи Амбър Ръд ще ръководи
Коментари Харесай

Продължава разследването за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания


Във Англия министърът на вътрешните работи Амбър Ръд ще управлява съвещание на сцециалния отдел за справяне с спешни обстановки „ Кобра “ тази заран, на което ще бъде разискван ходът на следствието с отравянето с непознато вещество на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, които са в сериозно положение в болница.

Снощи министър председателят Тереза Мей бе ръководител на среща на Съвета за национална сигурност за разискване на случая в Солзбъри. Премиерът и министрите бяха осведомени с детайлности от следствието. Самото следствие бе поето от Отдела за битка с тероризма, въпреки че публично се счита, че то не е обвързвано с терористична активност.

Напрежението сред Лондон и Москва е високо, откакто външният министър Борис Джонсън се закани в Народното събрание, че в случай че бъде потвърдена връзка на съветската страна, държавното управление ще реагира твърдо. Кремъл отхвърля да има интервенция в тази ситуация и назовава известията в медиите „ демонизиране на Русия преди изборите и раздухване на русофобията “. Роднини на Сергей Скрипал обявиха за съветската работа на Би Би Си, че той постоянно е считал, че съветските спец-служби рано или късно ще го потърсят.

Разследването продължава. Още няма информация за употребяваното вещество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР