Във Великобритания аукционът Collecting Cars продаде Ferrari 599 GTB Fiorano

...
Във Великобритания аукционът Collecting Cars продаде Ferrari 599 GTB Fiorano
Коментари Харесай

Ексклузивното Ferrari на Ерик Клептън беше продадено за без пари

Във Англия аукционът Collecting Cars продаде Ferrari 599 GTB Fiorano от 2007 година. За него бе платена сумата от 71 500 паунда (€81 156), което не е доста за този модел. Специалисти дефинират продажбата като " за без пари ".

Цената на Ferrari-то като цяло ще наподобява смешна, в случай че се вземе поради и обстоятелството, че колата е принадлежала на легендата Ерик Клептън. Построено е по самостоятелна поръчка на известния английски артист и музикант.

Ерик Клептън е буен почитател на Ferrari. В гаража му има към дузина коли от италианската марка, в това число именитите Ferrari F40, Enzo и 250 GT Berlinetta Lusso. Нещо повече, особено за английската звезда е проектирано само по рода си Ferrari SP12 EC.

Черното купе Ferrari 599 GTB Fiorano на Ерик Клептън също е неповторимо, тъй като артистът е поръчал извънредна интериорна украса със скъпа кожа Castoro и въглеродни нишки. Освен това суперавтомобилът е оборудван с електрически седалки и специфични 20-цолови черни джанти.
Под капака на Ferrari 599 GTB Fiorano е монтшран 6.0-литров V12 с мощ 620 к.с. С 6-степенна роботизирана скоростна кутия ускорението до 100 км/ч става за 3.7 секунди, а оптималната скорост е 330 км/ч.
Ерик Клептън много интензивно ръководи този суперавтомобил Ferrari и е минал с него над 40 000 км. Оригиналната документи и номер S999 GTB, поръчани от артиста, се продават дружно с колата./Fakti

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР