Във Велико Търново се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители

...
Във Велико Търново се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители
Коментари Харесай

Изтеглен бе жребият за новия сезон в Северозападна Трета лига

Във Велико Търново се организира обичайното предсезонно заседание с представители на клубовете от Северозападната Трета лига, по време на което бе изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата.

Работната среща бе ръководена от ръководителя на Зоналния съвет на БФС в остарялата столица Бончо Генчев, а присъединяване взеха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, секретарят на Зоната – Игор Бакьов, ръководителят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС – Петко Павлов, както и регионалните ръководители на футболния съюз в Северозападна България.

По време на полемиката клубовете бяха осведомени с измененията в Наредбата за новото състезание, бе коментирано условието трима играчи до 23 години да останат на терена през цялата среща, правото в протокола да бъдат вписани до двама чужденци, електронното състезание и други

„ Направихме много промени, които смятам, че са за положителното на българския футбол, времето демонстрира къде бъркаме и къде сме прави. Наясно сме с инфлационните процеси в страната и знаем, че ви е мъчно с бюджетите. Продължаваме разговора, отворени сме за спор, одобряваме рецензиите, когато са справедливи“, разяснява Румен Вълков.

Той осведоми още, че с помощта на персоналното подпомагане на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Северозападната Трета лига получава по 12 мачови топки „ Адидас“. И тази година за клубовете от третото равнище на родния футбол ще има средства по стратегия „ Солидарност“ на УЕФА.

През сезон 2022/2023 година в Северозападната Трета лига ще вземат участие 16 тима, дилетант е Боруна (Царева ливада). След изтеглянето на жребия по системата „ Бергер“ бе направена и програмата за есенния полусезон, който ще започва на 6 август в 18:00 часа.

Ето и двойките в първия кръг:

Левски-2007 (Левски) – Локомотив (Мездра)

Локомотив (Дряново) – Ботев II (Враца)

Локомотив (Г. Оряховица) – Академик (Свищов)

Етър II (Велико Търново) – ФК Дреновец (Дреновец)

Бдин (Видин) – Янтра (П. Тръмбеш)

ФК Севлиево (Севлиево) – ОФК Павликени (Павликени)

Вихър (Славяново) – Боруна (Царева ливада)

Партизан (Червен бряг) – Ювентус-95 (Малчика)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР