Във вечерта, посветена на алпиниста Боян Петров, залата в кино

...
Във вечерта, посветена на алпиниста Боян Петров, залата в кино
Коментари Харесай

Най-близките хора на Боян Петров гледаха филма Лятото свършва през юни във вечерта, посветена на алпиниста

Във вечерта, отдадена на алпиниста Боян Петров, залата в кино „ Люмиер " бе цялостна с хора, пристигнали да видят кино лентата " Лятото свършва през юни ", който показва изкачванията на два осемхилядника - Гашербрум II (8 036 м) в Каракорум през юли 2017 година и Даулагири (8 167 м) в Хималаите през септември 2017 година - последните два върха от Хималайската корона, сполучливо изкачени от Боян.
 Поход от Княжево до Копитото в памет на Боян Петров  Радослава Ненова: Не желая печал и черни ленти за Боян
„ Лятото свършва през юни " е филм за снежните лета в вълшебен страни. За мощния дух, избягал от материалния свят и суетата. За неналичието на невъзможни неща и покоряването на най-големите небеса в света и в душата. Този филм не е единствено за киноманите, той отваря сърцата на всички хора, тъй като надали някой е апатичен към историята на един от най-великите ни алпинисти на всички времена.

Жената на Боян Радослава Ненова и неговите другари Стефан Стефанов и Петя Колчева бяха специфични посетители на прожекцията. „ Това, което видяха всички във кино лентата, е катерачния Боян. Толкова къс филм не може да изчерпа всичко, което е Боян, само че демонстрира живота в базовия лагер ", сподели след прожекцията Радослава Ненова.

Многобройните подвизи на Боян Петров няма да бъдат забравени през поколенията. С дейностите си той написа новата история на българския алпинизъм и потвърди, че никоя лекарска диагноза не може да ограничи човешкия дух.

По-рано в SO INDEPENDENT още веднъж съумя да изненада прелестно феновете си с тазгодишния учебен панел със специфичен посетител Скот Хилиър (TWIN TOWERS). Той показа пред артистичната си публика един от състезанията в „ Европейския фестивал за без значение кино ", чийто основател и уредник е и презентира някои базови характерности, които би трябвало да има положителният сюжет - по какъв начин да се напише, по какъв начин да „ извърви " пътя си, до момента в който стигне до критиците и хората, които ще го оценят; какви характерности би трябвало да имат творбите, с цел да вземат участие в „ Much More Than a Script ". Това беше единствено част от потребната информация, която получиха всички сценаристи, актьори и фенове на киното, които участваха на срещата с Хилиър.

Фестивалната стратегия продължава и през идващите дни. Във вторник Владо Пенев ще бъде специфичен посетител на прожекцията на „ Поетът и дяволът " в 18:30 часа в кино „ Одеон ". „ Поетът и дяволът " от 1983 година ще ни напомни историята на поета Христо Смирненски. Година преди гибелта му, когато към този момент съществено болен от туберкулоза, той получава от почитан „ познавач на поезията " предложение да постъпи на дипломатическа работа в чужбина. Скритата цел на това предложение е поетът да бъде откъснат от пролетарската среда и по този метод да бъде заглъхнал неговият глас. Прозрял истината, той отхвърля и няколко месеца по-късно умира на едвам 27-годишна възраст.

Кариерата на Владо Пенев стартира в Младежки спектакъл „ Никола Бинев ", по-късно е в трупата на Народния спектакъл, а от 2003 година е в състава на Малък градски спектакъл „ Зад канала ". Носител е на многочислени награди, измежду които „ Златна маска ", „ Икар ", няколко пъти е печелил Аскеер за разнообразни функции. Още от края на 80-те години се занимава с дублаж на реклами, филми и сериали, като през 2013 година му е връчена премията Дубларт за повсеместен принос.

За актьорския и житейския си път ще опише самият Владо Пенев на 30 октомври (вторник), в 18:30 часа в кино „ Одеон " - в навечерието на 60-годишния си празник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР