Във вечерното си обръщение в петък президентът на Украйна Володимир

...
Във вечерното си обръщение в петък президентът на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Зеленски критикува Запада за твърде дълга пауза в санкциите срещу Русия

Във вечерното си послание в петък президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че международната санкционна атака против Русия би трябвало да бъде обновена.

" В момента виждаме прекомерно дълга пауза в глобите от страна на нашите сътрудници. А опитите на Русия да заобиколи глобите са прекомерно дейни ", сподели той.

Изказването му идва на фона на опитите да бъде обновена зърнената договорка. Тя позволяваше на Украйна да изнася зърно през Черно море макар войната, която води Русия против нея.

Споразумението за това беше реализирано през юли 2022 година със съдействието на турския президент Реджеп Ердоган и Организация на обединените нации . Часове преди да изтече срокът за подновяването му година по-късно,.

, с цел да се възобнови договорката в този момент, е връщането на съветски банки към световна система за.

Във вторник основаването на морски кулоар в Черно море, през който да се придвижва зърно без присъединяване на Русия в него.

По думите на Зеленски е доста е значимо да се прибавят решения от страна на свободния свят, който би трябвало да се пази. Той уточни три целта: по-нататъшни наказания против енергийния бранш на Русия, " действителни ограничавания " върху доставките на чипове и микроелектроника като цяло и по-нататъшно блокиране на съветския финансов бранш.

По-рано във вторник украинското Министерството на външните работи сподели, че Украйна се опълчва на възможното намаляване на глобите против Русия в подмяна на възобновяване на зърненото съглашение.

Реакцията му пристигна след обява на немското издание, че Организация на обединените нации предлага на Русия възобновяване на зърненото съглашение при преференциални за Москва условия, в това число действителна анулация на глобите.

Изданието се базира на " секретното писмо " на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш до министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров . Към момента няма публични мнения от Организация на обединените нации по този въпрос.

Изключването от системата за разплащания SWIFT е една от глобите, които Западът наложи против Русия. Сред другите са възбрана за търговия с водещи съветски компании, възбрана за внасяне на еврови банкноти в Русия, блокиране на имуществото на съветски олигарси и политици на Запад.

От началото на непровокираната нападателна война на Русия против Украйна Европейският съюз одобри общи 11 пакета наказания против Русия. През юли с шест месеца - до 31 януари 2024 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР