Във Варна ще оперира първият в България мобилен пункт за

...
Във Варна ще оперира първият в България мобилен пункт за
Коментари Харесай

Линейка за кръводаряване влиза в действие във Варна

Във Варна ще оперира първият в България мобилен пункт за кръводаряване. Чисто новото здравно транспортно средство е закупено напълно с дарени средства и предадени за преработване капачки в акцията " Аз Вярвам и Помагам ".

Специализираният автомобил бе показан обществено за първи път пред Кръвния център във Варна. Като част от проява на опциите на колата за спешна помощ бяха обслужени и първите кръводарители. В деяние мобилният пункт ще влезе в деяние след 5 октомври, разкри пред Дарик Владислав Николов от сдружението " Аз Вярвам и Помагам ", които са основатели на едноименната благотворителна акция.

 Линейката за кръводаряване е оборудвана по най-новите технологии и стандарти. В нея по едно и също време ще могат да се обслужват двама кръводарители.

 Стойността на транспортното средство с оборудването е близо 150 хиляди лв., без да се регистрират жестовете и услугите на компании. Брандирането да вземем за пример, което е на стойност няколко хиляди лв., е обезпечено безплатно от варненска компания, уточни Николов.

 „ Надявам се този мобилен пункт да промени внезапно интереса към кръводаряване във Варна и региона ”, разяснява доктор Жанина Йорданова, шеф на Националния център по трансфузионна хематология – Варна. Тя разкри, че тази година се вижда позитивна наклонност за растеж на кръводарителите.

 Мобилният пункт за кръводаряване ще бъде показан на варненци тази събота, 23 септември. От 10.00 до 19.00 часа колата за спешна помощ ще бъде паркирана на входа на Морската градина (до ФКЦ). По време на събитието ще има благотворителен базар с рекламни материали с визията на здравното транспортно средство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР