Във фейсбук екологът Тома Белев разказа, че е направил справка,

...
Във фейсбук екологът Тома Белев разказа, че е направил справка,
Коментари Харесай

Тома Белев: В 38 разработки на ГДБОП съм участвал за организиране на преврат срещу властта по време на миналогодишните протести

Във фейсбук екологът Тома Белев описа, че е направил информация, съгласно която е взел участие в 38 разработки на ГДБОП за образуване на прелом против властта по време на миналогодишните митинги. Ето какво показа той. Публикуваме текста без редактроска интервенция.

Голям смях - ЕГН-ето ми се появява 38 пъти в разработки на ГДБОП по поръчка на профилирана прокуратура за образуване на прелом против властта по време на митингите 2020г.

Смях, тъй като в случай че присъединяване в митинги е превратаджийство, значи съм експерт в превратите от 25 години насам. Не мисля, че за този четвърт век има постоянно държавно управление против чиито опити да прецака природата и гражданските права да не съм протестирал. (а и част от служебните го отнесоха).

И кои по дяволите са генералът и Дяко?

Ако желаете да се ревизирате:

ПС. Пичове, не е нужно да ме подслушвате, просто ми следете ФБ профил.


 Станаха ясни имената на 130 души, подслушвани през лятото на предходната година Станаха ясни имената на 130 души, подслушвани през лятото на предходната година
130 имена на подслушвани по време на антиправителствените митинги предходната година български жители прозвучаха от трибуната на Народн...

Справката е направена в проверяващия уебсайт Bird.bg на публицистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов.  В страницата са разказани иснкрукциите за вески, който изиска да ревизира:

Проверка по ЕГН за лица, които се появяват в разработки предоставени от Специализирана прокуратура на ГДБОП за следене на протестиращи жители против Борисов и Гешев през 2020-2021 година Подслушванията и разработките са по досъдебни производства за държавен прелом. Въведете ЕГН или телефонен номер, кликнете на Кодирай и след това на Търси.

Припомняме ви, че в средата на септември на закрито разискване депутатите в Народното събрание научиха имената на 130 протестиращи, деятели и политици, за които се твърди, че са били нелегално подслушвани и следени по време на антиправителствените митинги през лятото на предходната година.

По-късно се  с имена на хора, за които се твърди, че са подслушвани. Той беше оповестен във фейсбук от името на уеб страницата за проверяваща публицистика Bird.bg.  се свърза с ръководителя на Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, приложимост на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията - Николай Хаджигенов. Той нито удостовери, нито отхвърли достоверността на оповестените имена. По думите му е имало още 804 души, които са били нелегално подслушвани, само че прокуратурата съзнателно е скрила или унищожила доказателства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР