Вътрешният министър на Италия и лидер на крайнодясната партия Лига

...
Вътрешният министър на Италия и лидер на крайнодясната партия Лига
Коментари Харесай

Матео Салвини отправи сериозни критики към кметицата на Рим

Вътрешният министър на Италия и водач на крайнодясната партия Лига Матео Салвини насочи през вчерашния ден съществени рецензии към кметицата на Рим Вирджиния Раджи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Салвини и Раджи (от антисистемното Движение Пет звезди) постоянно разменят нападки един против различен, отбелязва Агенция Франс Прес. "Рим в никакъв случай не е бил толкоз замърсен, толкоз претрупан, толкоз безстопанствен, безреден и дезорганизиран. Вината на Салвини ли е или на кметицата от Движение Пет звезди (за която дори ви призовавах да гласувате), която нищо не направи през всичките тези години? Оставям жителите на Рим да преценяват това, аз работя за едно по-добро бъдеще за този прелестен град ", съобщи Салвини, до момента в който по улиците на Рим се организираше кръг от автомобилното съревнование Формула Е. Атаката удостоверява за следващ път съществуването на напрежение в обединението на Лига и Движение Пет звезди, които ще бъдат противници на изборите за Европейски парламент през май.

Нападките наподобява удостоверяват и апетитите на Лига на Матео Салвини за Рим. Лига до момента не е имала мощни резултати в Рим, само че поради неуспеха на всички останали политически сили в столицата, това може да се промени, показва Франс прес.
Вирджиния Раджи бе определена през 2016 година с 67 % от гласовете на гласоподавателите в символ на митинг против предходните управници на града, както от левия, по този начин и от десния политически набор, които не се оправиха с ръководството на мощно задлъжнелия град, имащ репутацията на неуправляем.

Трудностите на Раджи при сформирането на екип и при предлагането на съответни решения за многочислените проблеми на Вечния град обаче съществено понижиха известността ѝ. Жителите на Рим и посетителите на града постоянно се оплакват от боклуците по улиците на доста от римските квартали, множеството дупки по пътната настилка, занемаряването на зелените площи и на публичния превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР