Вътрешният министър Иван Демерджиев лично проследи ситуацията около македонския културен

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев лично проследи ситуацията около македонския културен
Коментари Харесай

Демерджиев на кафе в Благоевград, пазел сигурността: Притеснявахме се от безредици

Вътрешният министър Иван Демерджиев персонално наблюдава обстановката към македонския културен клуб „ Никола Вапцаров ” в Благоевград. Той седна на кафе с кмета на града Илко Стоянов и регионалния шеф Николай Шушков, предава

Мерките за сигурност в града бяха драконовски. На два пъти полицията предотврати спречване сред пристигналите на откриването посетители и последователи на Вътрешна македонска революционна организация, които проведоха митинг.  

„ Имахме терзания от вълнения. Категорично имаше потребност от такива драконовски ограничения за сигурност. Ние би трябвало да покажем, че сме правова страна, която е способна да поддържа реда на своята територия, която е способна да провежда цивилизовано протичане на такива събития, да не позволява ексцесии и да покажем, че за разлика от други страни в България правонарушенията не се търпят ”, сподели Демерджиев. 

По мотив антибългарските изявления от част от македонистите, министърът разяснява, че „ всеки има право да показва мнението си в границите на закона ”.

„ Това, което ще създадем е да прилагаме закона. Оттам нататък политическите послания ще бъдат направени по подобаващ метод от българската страна.Нашата задача през днешния ден бе да опазим публичния ред. След това ще използваме всички механизми на правото и политиката ”, добави Демерджиев и похвали служителите на реда, които „ работят извънредно професионално ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР