Вътрешният министър Иван Демерджиев и колегата му от регионалното ведомство

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев и колегата му от регионалното ведомство
Коментари Харесай

Демерджиев: Настилките на АМ „Хемус“ и „Тракия“ изглеждат с лошо качество

Вътрешният министър Иван Демерджиев и сътрудника му от районното ведомство Иван Шишков оповестиха детайлности за резултатите от инспекциите за съществени и настоящи поправки по автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “.

„ Встъпвайки в мандата си като длъжностен вътрешен министър, дадох обещание да дам изясненост до каква степен са стигнали следствията във връзка с „ Хемус “ и „ Тракия “. В хода на инспекция на работата по това до каква степен са стигнали следствията се натъкнахме на два казуса. Единият е какво е вложено във към този момент построените пътища и на какво се дължи тяхното неприятно положение. Другото събитие, което проверихме, е дали има поправки, които по естеството си са съществени, само че в действителност са правени по различен ред като настоящи “, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му са взети проби от настилката и вложените в нея материали. „ Така наречените „ ядки “ от избрани сектори бяха предадени на Института за пътища и мостове към АПИ за проучване. От пробите незабавно се вижда, че заявените работи са доста по-малко от заложените по планове. Вложените материали наподобяват и с доста неприятно качество ”, акцентира вътрешният министър.

„ Дебелината на пътното платно е доста по-малка. Част от материалите очевидно се разминават. Запазили сме някои проби, с цел да може, при потребност, да бъдат изследвани от самостоятелна лаборатория и отвън границите на България “, безапелационен е министър Демерджиев.   

Регионалният министър съобщи, че са направени инспекции на лот 2 и лот 3 на Автомагистрала „ Тракия “. Той изясни, че при първия лот Стара Загора - Нова Загора са разкрили, че при дебелина на асфалта от 220 см по план, действителната е 189 см. „ В чистите пластове асфалт дебелината е 89 см, при изискуеми 120 см ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР