Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в

...
Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в
Коментари Харесай

Прокуратурата привика Бойко Рашков на разпит за аферата Хемус |

Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в Софийската градска прокуратура по делото за източването на средства за градежа на автомагистрала „ Хемус “, разгласи представителят на СГП Десислава Петрова.

По думите й това се постанова поради казаното от Рашков в ефира на БНР, че разполага с съответна информация " за методите на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им, въпреки тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП ", уточни Петрова.

" За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват и надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде ”, сподели тогава Рашков.

Петрова уточни, че тези условия имат освен публично значение, само че са значими и за следствието.

" Ето за какво той се явява главен очевидец, който би могъл да спомогне за определяне на обективната истина по делото, което е в полза на българските жители. С оглед на това той ще бъде свикан, с цел да даде в качеството си на очевидец показания по отношение на това каква информация му е известна ", изясни представителят на СГП.

Преди дни Софийският апелативен съд върна в ареста за непрекъснато единствения обвинен за пране на пари Борислав Колев. 

Самият Колев изиска да опише за схемата и настоя за персонална среща с вътрешния министър и основния прокурор Иван Гешев. Разпитът се сътоя в СГП в наличието на юриста на Колев. Според известие на държавното обвиняване Борислав Колев е показал съответни имена, свързани с проблема, и е изискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. Преди това обвиненият се срещна и Бойко Рашков.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР