Ватиканът замаза шокирщото интервю на папа Франциск за Украйна, за

...
Ватиканът замаза шокирщото интервю на папа Франциск за Украйна, за
Коментари Харесай

Ватиканът замаза шокирщото интервю на папа Франциск за Украйна!

Ватиканът замаза шокирщото изявление на папа Франциск за Украйна, за което към този момент SafeNews.bg осведоми през вчерашния ден. Папа Франциск изуми света! Нарече Украйна губеща страна и я прикани да развее бялото знаме!

Извънредни пояснения даде Ватиканът, откакто папа Франциск стресна света и провокира вълна от потрес с изявлението си за Украйна, в което загатна за „ бяло знаме ”.

„ Папата употребява облика на бялото знаме, препоръчан от интервюиращия, с цел да призове за преустановяване на враждебността, за помирение, реализирано със смелостта на договарянията. “

„ Неговата вяра е дипломатическо решение за обективен и дълготраен мир “, сподели Матео Бруни, шеф на пресслужбата на Ватикана.

Той обясни какво по-точно е имал поради Франциск I в отговора си в изявление за публичното Швейцарското радио и телевизия (RSI). Той уточни, че „ на друго място в изявлението, говорейки за друга конфликтна обстановка, само че имайки поради всяка военна обстановка, папата ясно декларира: „ Преговорите в никакъв случай не са капитулация “.

Под заглавието „ Не се срамувайте да преговаряте “ Vaticannews разгласява цялостния текст на диалога с Лоренцо Бучела от RSI, който ще бъде излъчен на 20 март.

В него журналистът пита: „ В Украйна има хора, които молят за смелостта [страната им] да се съобщи, за [вдигане] на бялото знаме. Но други споделят, че това би легитимирало силата. Какво мислите? “.

А Франциск дава отговор: „ Това е интерпретация. Но имам вяра, че тези, които виждат обстановката, тези, които мислят за хората, тези, които имат смелостта да вдигнат бялото знаме и да договарят, са по-силни. И през днешния ден може да се договорят благодарение на интернационалните сили. Думата договарям е смела дума. Когато видиш, че си надвит, че нещата не вървят, би трябвало да имаш смелостта да преговаряш. Срам те е, само че с какъв брой смъртни случая ще свършиш? Преговаряйте в точния момент, търсете страна, която да работи като медиатор. Днес, да вземем за пример във войната в Украйна, има доста искащи да работят като медиатори. Турция се предложи за такава роля. И други. Не се срамувайте да преговаряте, преди нещата да са се влошили. “

Матео Бруни напомня в обяснението си, че през миналите две години от войната папата нееднократно е призовавал и обществено е приказвал за смисъла на разговора против „ лудостта “ на войната и че главната угриженост е за ориста на цивилното население.

„ Надеждата на папата – повтаря представителят на Ватикана – е и остава същата, която постоянно е била повтаряна през последните години и неотдавна декларирана отново по случай втората годишнина от спора: „ Докато възобновявам най-дълбоката си обвързаност към изтерзания украински народ и се апелирам за всички, изключително за многочислените почтени жертви, апелирам да се откри онази парченце човещина, която ни разрешава да създадем условия за дипломатическо решение в търсене на обективен и дълготраен мир “.

В диалога се приказва за белия цвят като знак на вярата и се напомня трагичната сцена от 27 март 2020 година, когато поради изолацията, наложена от пандемията от COVID-19, папата се моли самичък под дъжда на тъмния и запустял площад през базиликата „ Св. Петър “ във Ватикана.

Източник: Стандарт

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР