Ватерполистите на Локомотив Никола Нанов за трети пореден път станаха

...
Ватерполистите на Локомотив Никола Нанов за трети пореден път станаха
Коментари Харесай

Локомотив Никола Нанов с трета поредна титла в мъжката водна топка

Ватерполистите на Локомотив Никола Нанов за трети следващ път станаха първенци на България по водна топка за мъже.

На финала в бургаския басейн " Парк Арена ОЗК " отборът на Георги Гаджев, победи в трагичен конфликт състава на КПС Варна със 7:6 (0:0, 2:1, 4:2, 1:3). Месец по-рано още веднъж в Бургас варненци, водени от Найден Найденов, завоюваха Купата на България, триумфирайки в мача за трофея против " Черноморец " със 7:1.
 Варненският ПСК
Варненският ПСК " Черно море " затвърждава хегемонията си в българското плуване

409 плувци взеха присъединяване в държавния шампионат в София

Двата финала за най-ценните оценки в мъжката водна топка на България, както и полуфиналите от финалната четворка в шампионата (КПС Варна - Аква спорт 10:9 след дузпи, 6:6 в постоянното време и Локомотив НН - ЦСКА 10:7) бяха показани директно от Българска национална телевизия 3.

Финалът за купата сервира на феновете в " Парк Арена ОЗК " и тези пред телевизионните екрани здрав мач в композиция с голямо предпочитание на противниците за победа. През целия дуел локомотивци водеха в резултата, като заложиха на плътна преса по целия басейн, което съществено затрудни противниците им. Същевременно това докара и до повече персонални нарушавания за столичани - варненци играха 8 пъти с числено предимство, само че означиха единствено един гол. Докато противниците им бяха убийствено точни при зоните - 4 попадения от 4 благоприятни условия. Точно това наклони и везните на мача в интерес на Локомотив НН.

" Много съм благополучен ", съобщи треньорът на новите остарели първенци Георги Гаджев. " Това е може би най-сладката ми купа при мъжете, при които златните ни медали към този момент са четири, а три от тях са в последните три години. От титулярите, които играха предишното състезание, в този момент четирима в този момент не са в състава по разнообразни аргументи. Надявам се следващата година множеството от тях да са още веднъж при нас и това сигурно ще ни направи по-силни. Вече имаме проект по какъв начин да стабилизираме още повече тима във всяко едно отношение. Поздравявам играчите и треньора на нашия противник КПС Варна - мощен състав са, млади са и бъдещето е пред тях ".

" За 2018-а година нашият клуб беше най-успешният в България, тази година към този момент спечелихме Купата на България, станахме втори и в мъжкото състезание, нещо за което преди 6 месеца даже и не си позволявахме да мечтаем ", разяснява Найден Найденов, наставникът на КПС Варна. " Още не са приключили шампионатите при по-долните възрасти, където също съм уверен, че ще спечелим трофеи. Днес срещнахме един доста мощен противник - благопожелавам успеха на Локомотив ".

В мача за бронзовите медали тимът на " Аква Спорт " победи ЦСКА с 11:10.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР