Васил Терзиев е дарил първата си заплата, която е получил

...
Васил Терзиев е дарил първата си заплата, която е получил
Коментари Харесай

Васил Терзиев дари първата си заплата като кмет в помощ на 16-годишно момче със здравословен проблем

Васил Терзиев е дарил първата си заплата, която е получил като кмет на София. Дарението е направено за обезпечаването на храна на дете с малнутриция - здравословен проблем, прочут и като недохранване. Новината заяви самият той в профила си във Фейсбук.

Терзиев заявява пред жителите, че заплатата му за месеца е в размер на 1466,97 лева за почти половин месец на поста. Той я е дарил, като е задържал единствено 1 лев от нея - " като алегорична заплата ". Останалата част ще отиде в помощ на 16-годишния Деян, който се храни най-вече с храни за здравна приложимост, с цел да може да поддържа тегло към 20 кг.

" Още през юли бях заречен, че ще подарявам заплатата си като кмет за дела и начинания на жителите. Винаги съм считал, че дарението е доста персонален акт. Аз обаче съм на обществена служба, дал съм обществено заричане и съм задължен да споделям дали и по какъв начин извършвам обещанията си ", написа в поста си.

Кметът на София признава, че сумата въпреки всичко е " прекомерно дребна и няма да позволи проблемите ", с които се сблъсква момчето. Затова приканва всички, които могат да поддържат страдащите от малнутриция, да го създадат.

" Зад тази идея от години стоят " Национална мрежа за децата ", съдружие “Общност Мостове “ и още доста организации, родители и лекари от цялата страна ", добавя още Терзиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР