Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие"

...
Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие"
Коментари Харесай

Васил Грудев е новият шеф на Държавен фонд „Земеделие”


Васил Грудев е новият изпълнителен шеф на Държавен фонд "Земеделие " (ДФЗ), съобщи БГНЕС.

Грудев е някогашен заместник-министър в земеделието и някогашен длъжностен подобен, в този момент консултант по еврофондовете на Десислава Танева, поема ръководството на фонда след редица кавги и арести от преди два дни.

Досегашният изпълнителен шеф Живко Живков подаде по-рано оставка. В претекстовете за решението си Живков показва, че желае да бъде непокътнат имиджът на ДФЗ.

Управителният съвет на фонда, който заседава в МЗХГ в петък изключително, одобри и оставката на заместник-изпълнителния шеф Калоян Костадинов. Костадинов беше задържан преди дни. На съвещанието беше освободен и заместник-изпълнителният шеф Георги Динев. УС избра за заместник-изпълнителен шеф Иван Капитанов.

В сряда Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност петима чиновници в Държавен фонд „ Земеделие “.

Четирима от тях са упрекнати за осъществено в съучастничество длъжностно закононарушение - несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци, свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица.

Петият чиновник на Държавен фонд „ Земеделие “ е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Стайков проведена незаконна група. На трима от тях бяха наложени гаранции надлежно от 26 000 лева, 10 000 лева и 7 000 лева

По-рано през днешния ден Специализираният углавен съд пусна под гаранция и другите двама – шефовете на институцията, и им наложени парични гаранции от по 6000 лв..

Кой е Васил Грудев?

Роден е на 5 май 1980 година в град Пловдив. Завършва френската гимназия в родния си град. Впоследствие приключва магистратура в университета „ Франш Конте “. През април 2006 година стартира работа в Държавен фонд "Земеделие ".

Между април 2006 и декември 2008 година е специалист в отдел „ Директни заплащания на повърхност “. В интервала 2009 – 2011 година е шеф на отдел „ Технически инспекторат “, а от 2011 до 2013 година е заместител изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие “.

През септември 2013 година става изпълнителен шеф на фонда до ноември същата година.

От 6 август до 7 ноември 2014 година е министър на земеделието и храните в служебното държавно управление на Георги Близнашки.

Зам.-министър на земеделието и храните е по време на второто държавно управление на Бойко Борисов, когато министерството се оглавяваше от министър Десислава Танева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР