Спряха ли отвличанията на хора за пари в държавата ни

...
Спряха ли отвличанията на хора за пари в държавата ни
Коментари Харесай

Проверка на Lupa.bg: Действат ли още Наглите?

Спряха ли отвличанията на хора за пари в страната ни - информацията е спорна. Проверка на Lupa.bg сподели, че криминалистите настояват, че са се справили с този проблем, а сега ченгетата се борят със напълно друг тип закононарушения. 

Проверка на медията ни в престъпните регистри обаче сподели, че отвличания не липсват и се случват по 2-3 в месеца. Данните сочат, че множеството похищения от този тип са на полова и любовна основа, а не за откуп. По-рядко обаче има и закононарушения вид " Наглите ", при които се желаят пари. 

В днешно време причинители на отвличания са най-често хора от ромския етнос, като постоянно се случвало даден човек да бъде отвлечен два или три пъти. 

Сумите мечтани от престъпните фигури в днешно време обаче нямат нищо общо с това, което желала бандата на Ивайло Евтимов - Йожи. В множеството случаи похитителите са арестувани от ченгетата, сочат данните на Министерство на вътрешните работи.



Арестуваният Ивайло Евтимов – Йожи, който е един от тарторите на групата за отвличания, е бил най-старши измежду бандитите.

В пандиза, където е лежал от 1993 до 2004 година, се е употребил с уважението на останалите и се твърди, че точно от там той основава групата за похищение " Наглите ". Тогава Йожи е прочут тогава като магистрален изедник и поради улични грабежи е пъхнат в зандана.

Там той взема решение да направи тайфа, която да отвлича богати хора. Схемата затруднява ужасно ченгетата, те съумяват да се оправят с " Наглите " когато те към този момент са натрупали страшни капитали от отвличания. Твърди се също, че имало и много чиновници на Министерство на вътрешните работи, забъркани с бандата за похищение. 

По друга информация, не Йожи, а доста мощен и прочут в политиката човек седи зад " Наглите ". До ден сегашен никой не знае в кой са парите от тези закононарушения. 

Проверка на Lupa.bg демонстрира, че от доста време Варнаенска област е водач по отвличания на хора. Там жертви стават най-вече представители на нежния пол, само че не липсват и похитени мъже. 

Има извънредно огромно нарастване на делата за убийства, изнасилвания, отвличания и други закононарушения против личността, отчита Окръжен съд – Варна.

Общо 1703 наказателни каузи са постъпили в Окръжен съд - Варна през 2023 година, като това е с 156 броя повече спрямо 2022 година. Данните заяви заместител ръководителят на съда Иваничка Славкова, която показа годишен регистриран отчет за активността на Наказателно поделение, което управлява в Окръжен съд - Варна. Тя уточни, че през интервала 96% от делата са свършени в тримесечен период или 1316 каузи. През 2023 година само при наказателните каузи се бележи нарастване. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР