Държавната турска петролно-газова компания Боташ (Botas) и американска корпорация ЕксънМобил

...
Държавната турска петролно-газова компания Боташ (Botas) и американска корпорация ЕксънМобил
Коментари Харесай

Боташ и ЕксънМобил се споразумяха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Държавната турска петролно-газова компания " Боташ " (Botas) и американска корпорация " ЕксънМобил " (ExxonMobil) подписаха съглашение за доставки в Турция на полутечен природен газ, заяви турският министър на енергетиката Алпарслан Байрактар, който е на посещаване във Вашингтон, съобщи Анадолската организация, представени от Българска телеграфна агенция.

С това съглашение, което е планувано да бъде дълготрайно, ще създадем още една крачка към диверсификация на нашите запаси, написа в обществената мрежа „ Екс “ Байрактар. 

Ще продължим да способстваме за сигурността на енергийните доставки както в нашата страна, по този начин и в района, уточни той.

Байрактар сподели предишния месец, че Турция договаря с " ЕксънМобил " по договорка за закупуването на полутечен природен газ за над един милиард $.

Той уточни в изявление, че се водят договаряния с " ЕксънМобил " за закупуването на 2,5 милиона тона полутечен природен газ на стойност към 1,1 милиарда $.

Министърът добави, че договорката може да е за период от 10 години.

Турция има седем интернационалните газопровода, пет уреди за полутечен природен газ, в това число три плаващи уреди за предпазване и регазификация (FSRU) и две подземни складове за природен газ.

Страната се стреми да се трансформира в основен газов център в района, да се наложи като експортьор и да бъде ефикасен управител на газа, който доставя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР