Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които

...
Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които
Коментари Харесай

Премиерът към Русия: Няма втора категория членки на НАТО, ние сами си решаваме политиките

Вашингтонският контракт не планува второкласен страни членки, за които груповата защита да се лимитира в избран размер. Това разгласи министър председателят Кирил Петков, откакто Русия по-рано през днешния ден изиска изтеглянето на силите на НАТО от територията на България и Румъния.

България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор, ставайки член на НАТО и като подобен решаваме сами да организираме защитата на страната си в съгласуваност с нашите сътрудници, означи той.

„ Руската федерация би трябвало да остане ангажирана в груповия разговор за деескалация. Тя би трябвало да работи за по-силна Европа, учредена на върховенството на правото “, прикани министър-председателят.

Междувременно за ясна позиция от президента Радев и държавното управление по съветските закани и държание настояха от ГЕРБ. От партията желаят още да се свика ексклузивен Консултативен съвет по националната сигурност.

Извънредно да се събере и комисията по защита, където министър Стефан Янев да изясни какви са били позициите заемани досега по заканите от Русия към Украйна, желаеха още от партията, както и страната ни да се включат 2% от Брутният вътрешен продукт за националните ни отбранителни качества без да се включва по тях по андрешковски за мост над Дунав.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР