Вашингтонските палми излизат от саксиите и превземат дворове и улици

...
Вашингтонските палми излизат от саксиите и превземат дворове и улици
Коментари Харесай

ПЛАНЪТ КОЗЯК: Американски палми превземат Приморско

Вашингтонските палми излизат от саксиите и завладяват дворове и улици в Приморско. И в случай че до неотдавна едни от най-обичаните за декоративна декорация палми, чиито листа наподобяват на човешка длан се отглеждаха най-вече в големи саксии, то в южния град те са на път да се трансфорат в същинска злина, написа " Телеграф “.

Семки

В морското градче от няколко години не е нужно да се обгръщат за презимуване, тъй като зимите са меки и не са рискови за растенията. Те си пускат семената и никнат като гъби след дъжд, описаха поданици. Хората просто ги вадят и си ги разсаждат в ямки по тротоарите, а някои са завъдили цели гори. 

Тенерифе

И до момента в който на остров Тенерифе и Йордания, с цел да оцелеят тези палми в жегите, се прокарва до тях капково напояване, то в Южна България те се усещат повече от прелестно в съседство със смокини и към момента типичната широколистна растителност за България.

Малки и черни

Другият тип нова растителност са маслиновите дръвчета. Все повече хора ги отглеждат в дворовете си и някои от тях дават годишна продукция. И тъй като българите към момента не са привикнали с този тип средиземноморска растителност, предходната есен се е стигало до комични обстановки. Хората са брали от дребните, черни плодчета и са пробвали да ги ядат, само че се оказали повече от разочаровани поради горчивия им усет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР