Вашингтон. В петък националният дълг на САЩ за първи път

...
Вашингтон. В петък националният дълг на САЩ за първи път
Коментари Харесай

The Washington Examiner: Националният дълг на САЩ за първи път в историята достигна до 20 трилиона долара

Вашингтон. В петък националният дълг на Съединени американски щати за първи път в историята е достигнал до 20 трилиона $. Това се случва в деня, в който президента Доналд Тръмп ратифицира закон, който анулира тавана за дълга и разрешава безкрайно изтегляне на федерални заеми, съобщи The Washington Examiner.
Таванът за дълга бе замразен на 19,84 трилиона $ в средата на март и оттогава министерството на финансите на Съединени американски щати трябваше да подхваща „ неимоверни старания “, с цел да предотврати нивото на отговорностите да не надминава това ниво. Но с новия закон таванът е анулиран и министерството незабавно стартира да заема пари, с цел да задоволи насъбраното през последните пет месеца искане.
Общият народен дълг се е повишил с 318 милиарда $ и сега е на ниво от 20,162 трилиона $. Според новия закон, подписан от Тръмп, федералното държавно управление няма да има ограничавания при тегленето на заеми до 8 декември, когато бъде въведен нов таван.
Доналд Тръмп подлагаше на критика растящия народен дълг при своя предходник Барак Обама, до момента в който водеше предизборната си акция.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР