Вашингтон работи за координиране на многонационалните усилия за създаване на

...
Вашингтон работи за координиране на многонационалните усилия за създаване на
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ работят за морски коридор за помощ към Газа

Вашингтон работи за съгласуване на многонационалните старания за основаване на морски кулоар за Газа. Това съобщи в сряда държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, за част от тактиката на Съединени американски щати за доставката на филантропична помощ, оповестява " Ройтерс ".

Миналата седмица президентът Джо Байдън разгласи проектите на американските военни да основат коридора на средиземноморския бряг на Газа, който ще разреши разпределянето на до 2 милиона ястия дневно в Газа. Хуманитарните организации настояват, че петмесечната война сред Израел и " Хамас "

Блинкън организира видеоконференция в сряда с публични лица от Кипър, Англия, ОАЕ, Катар, Европейския съюз (ЕС) и Организация на обединените нации, с цел да обсъдят стартирането в употреба на новия маршрут.
 Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа
Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа

Съединените щати са пуснали към 135 000 хранителни запаси по въздух този месец

Съединени американски щати също работят с Израел по коридора, подкрепени също от Германия, Гърция, Италия, Нидерландия и Канада, само че ще отнеме време за установяването на коридора, сподели Блинкен пред кореспонденти в Държавния департамент.

" Искам да подчертая, че това е допълнение, а не сурогат на други способи за приемане на филантропична помощ в Газа, и по-специално сухопътните направления остават най-важният метод за приемане на помощ и по-късно за хората, които се нуждаят от нея ", сподели Блинкън.

Администрацията на президента Джо Байдън е изправена пред възходящи рецензии по отношение на военната си поддръжка за Израел, макар че упорства за повече филантропичен достъп до Газа, където израелските сили започнаха въздушно и сухопътно нахлуване в отговор на офанзивите на 7 октомври от палестинските екстремисти Хамас, които убиха 1200 души и взе повече от 250 заложници.

Вовнният отговор на Израел е умъртвил повече от 31 000 палестинци, съгласно здравните управляващи в Газа, унищожил е огромна част от инфраструктурата на линията и е провокирал филантропична рецесия.

Блинкън сподели, че Израел би трябвало да отвори допустимо най-вече сухопътни пропускателни пунктове към Газа , отбелязвайки, че доставките в Северна Газа са почнали тази седмица през пропускателен пункт, прочут като 96-та врата. Американските военни също са пускали храна в линията от самолети.
 За Нетаняху войната в Газа е в полза на израелците
За Нетаняху войната в Газа е в полза на израелците

В отговор на рецензиите на Байдън, че вреди на страната си

Блинкън добави, че Вашингтон продължава да упорства за договорка, която ще докара до краткотрайна пауза в боевете и освобождение на останалите заложници, арестувани в Газа.

Припомняме, че с изключение на помощ по въздуха 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР