Вашингтон обеща на Киев защита от постоянния обстрел по инфраструктурата

...
Вашингтон обеща на Киев защита от постоянния обстрел по инфраструктурата
Коментари Харесай

“Това е гавра”. Вашингтон подготви неочакван “подарък” за Киев

Вашингтон даде обещание на Киев отбрана от непрекъснатия обстрел по инфраструктурата и усилва доставките на противоракетни системи. Вярно, не такива, каквито желаеха украинските управляващи.

Спешна доставка

Според “Ройтерс ” Белият дом ще изпрати зенитно-ракетни системи Мим-23 “Хоук ” в Украйна за битка с съветските ракети " Калибър " и дронове-камикадзе. Журналистите настояват, че администрацията на Байдън ще употребява специфичен механизъм, който разрешава бързо прекачване на оръжия от армейските ресурси в друга страна без утвърждението на Конгреса.

Все още не е известно тъкмо какъв брой единици ЗРК ще получи Украйна. Не е коментирано публично. Възможно е да се причислят ѝ съдружници. Такива комплекси в разнообразни модификации има в арсеналите на най-малко десетина европейски страни.

Всичко от дълго време е изведено от употреба, само че е изцяло допустимо Белият дом да изиска да отворят складовете.

Страните от НАТО взеха решение да влагат в украинската Противовъздушна отбрана след масираните съветски удари по сериозната инфраструктура в средата на октомври. След срещата във формат “Рамщайн-4 ” министрите на защитата на страните от Алианса оповестиха нови доставки. Англия даде обещание ракети НАСАМС, Франция - комплекси “Кротал ”, Испания - четири единици от същия Мим-23 “Хоук ”.

Не е задоволително за отбрана “

Анализаторите означават, че нито американците, нито европейците не бързат всеобщо да дават съвременни системи на Киев. Няколко батарии НАСАМС и ИРИС-Т явно не са задоволителни за надеждно покриване на сериозната инфраструктура.

На Запад неведнъж са изразявани опасения, че оръжията могат да попаднат „ в неверните ръце “ – на руснаците. И в случай че новите джаджи не се покажат в действителна борба по най-хубавия метод, това ще съсипе репутацията им на интернационалния пазар.

" Два НАСАМС, при ловко боравене, ще бъдат задоволителни, с цел да защитят най-много два значими инфраструктурни обекта или един огромен, да вземем за пример Киев ”, разяснява военният специалист Алексей Леонков. “Всеки НАСАМС може да работи в автоматизиран команден ред, получавайки данни по отношение на въздушната конюнктура от американското разследващо съоръжение. Единичните доставки разрешават на Запада да изпита тази техника в действителни бойни условия ”, добавя той.

Леонков счита, че страните от НАТО употребяват цялата информация, с цел да изградят лична система за Противовъздушна отбрана и ПРО. Става дума за тествания, тъй че доставките са единични.

Съмнителна успеваемост

От друга страна, съдружниците на Киев споделят остарели мостри с малко или никакво съмнение. Мим-23 “Хоук ” е подобен. Зенитно-ракетната система със междинен обхват на “Рейтеън ” е въведена на въоръжение в Съединени американски щати през 1960 година

Оттогава е осъвременена няколко пъти, модифицирана за прихващане на ракети. През 90-те години прибавиха съвременни радари за разкриване, следене и осветление на цели, нова бойна глава за ракетите и нараснала резистентност на радио-електронна война.

" Хоук " е един от най-воювалите комплекси. Дебютира в Шестдневната война от 1967 година, въпреки и не доста сполучливо - има чести пропуски и " другарски огън " по изтребителите на Израел. За Войната от Йом Кипур (1973 г.) минусите са взети поради: тогава израелските войски смъкват 17 арабски самолета и хеликоптера.

Най-масовата му осъвременена версия е способна да поразява цели на разстояние от 1,5 до 35 километра и на височини от 60 до 18 000 метра. По тактико-технически характерности най-близки са руските С-125 " Нева " и 2К12 " Куб " / " Квадрат ", които от дълго време са изтеглени от въоръжение в съветската войска.

В продължение на няколко десетилетия комплексът се демонстрира в десетки спорове по света. Днес обаче времето му е отминало. Последните мостри на американската войска бяха изпратени в склада през 2002 година, като ги замениха с портативни системи за противовъздушна защита с директна видимост с инфрачервено ориентиране “Стингър ”.

Проблеми с количеството

Не се знае какво е положението на тези системи за Противовъздушна отбрана след дълъг интервал на консервация. Освен това не е ясно дали западната промишленост е в положение да възобнови всеобщото произвеждане.

Германия към този момент се сблъска с подобен проблем. Берлин, както стана известно на медиите, не може да създаде нужното количество муниции за самоходните оръдия “Гепард ”, трансферирани в Украйна през лятото. Бундесверът извади тези самоходни оръдия от въоръжение през 2010 година и в този момент желае помощ от Швейцария, където се създават нужните снаряди.

Съдбата на другите остарели дарове на Киев също е неразбираема. Например френските системи за противовъздушна защита “Кротал ”. Няма данни за тяхната успеваемост на фронта. Комплексът е въведен в употреба през 1971 година Последната трансформация на проби през 2008 година прихвана два дрона на височини 500 и 970 метра. Ефективността на дребни височини, на които работят съветските оръжия, е незнайна.

Западът продължава да доставя на Украйна остаряла военна техника. Въпреки че на думи дава обещание " всестранна поддръжка ".

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР