ВАШИНГТОН (AP) — Бизнес и консервативни групи по интереси, които

...
ВАШИНГТОН (AP) — Бизнес и консервативни групи по интереси, които
Коментари Харесай

Малка рибка във Върховния съд може да отхапе голяма хапка от регулаторната власт

ВАШИНГТОН (AP) — Бизнес и консервативни групи по ползи, които желаят да лимитират властта на федералните регулатори, считат, че имат победител в атлантическата херинга и лодките, които опустошават скромната риба в трюмовете си с милиони.

В мандат на Върховния съд, доминиран от ден на ден от каузи, свързани с някогашния президент Доналд Тръмп, съдиите са на път да заемат по-нисък профил, само че жизненоважни каузи, които биха могли да обуздаят необятен набор от държавни разпореждания, засягащи околната среда, стандартите на работното място, отбраната на потребителите и публичното здраве.

В случаите, които се разискват в сряда, юристите на риболовците желаят от съда да анулира 40- едногодишно решение, което е измежду най-често цитираните каузи във висши съдилища в поддръжка на регулаторната власт. По-долните съдилища използваха решението, с цел да запазят правилото на Националната работа за морски лов на риба от 2020 година, съгласно което ловците на херинга заплащат на наблюдаващите, които наблюдават приема на риб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР