Вашата заявка за присъствие в политиката е алтернатива на стария

...
Вашата заявка за присъствие в политиката е алтернатива на стария
Коментари Харесай

ПП-ДБ при президента: Ще предложим вариант за управление на страната само с втория мандат

„ Вашата поръчка за наличие в политиката е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалози с ГЕРБ. Важно за обществото е да знае до каква степен може да стигнете с този политически компромис. Важно е да чуем вашата формула за сформиране на държавно управление с първия мандат. Ако това не се случи, по какъв начин виждате разновидността, когато мандатът пристигна към вас? ”, запита президентът Румен Радев при започване на консултациите с ПП-ДБ за съставянето на държавно управление.

Той изиска да знае целите на Политическа партия в законодателството и изреди Плана за възобновяване и резистентност, участието на страната ни в Шенген и еврозоната.

Радев попита непосредствено представителите на ПП-ДБ по кое време виждат подобаващото време за връчване на първия мандат.

„ В първия мандат не може да създадем своята поддръжка. Първият мандат не може да събере своето болшинство. Готови сме Народното събрание да избере държавно управление с втория мандат ”, съобщи Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков съобщи, че е време да бъде направена промяната в правосъдната система, като се сътвори и опция да се проверява основният прокурор. Той посочи като приоритет и промени в Антикорупционната комисия и предприемане на стъпки за участие на страната ни в Шенген.

„ Би било голям позор, в случай че бъдем разграничени от Румъния и българите бъдат поставени като второкласен европейци. Еврозоната – в случай че желаеме България да отиде напред с по-ниски лихви, с възможностите нашата банкова система да бъде в действителност постоянна, би трябвало да го създадем. Тези цели са в нашата стратегия ”, сподели Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР