ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград

...
ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград
Коментари Харесай

ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград по ОП "Региони в растеж"

Върховен административен съд даде "зелена " светлина за най-мащабния план на община Благоевград по Оперативна стратегия /ОП/ "Региони в напредък ", осведоми общинският пресцентър.

Днес с Решение 11177 Върховият административен съд отсъди в интерес на общината и с това стартират действия по плана "Благоустрояване на градска среда ", се показва в известието. От общината напомнят, че компания "Фармвил " ЕАД, гр. София, апелира възлагането на социална поръчка. Комисия за защита на конкуренцията остави без почитание жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на социална поръчка. Това е вторият отвод на по-висша инстанция против компанията, която ще би трябвало да заплати и разноските по самото дело.

С решението си Върховен административен съд даде "зелена " светлина за осъществяването на един от най-мащабните планове, които община Благоевград ще осъществя по Оперативна програма "Региони в напредък " за интервала 2014-2020 година, декларират от общинската администрация. Неговата обща стойност е над 13 млн. лв.. Сред дейностите, които включва, са възобновяване и облагородяване на площад "Георги Измирлиев-Македончето ", реорганизация на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветяване в централната градска част сред постройките на Общинска администрация - Благоевград, Регионалната здравна ревизия, постройката на Американския университет в България и хотел "Ален мак ". След решението на Върховен административен съд следва да се подписа контракт с фирма-изпълнител и започване на строително-монтажните действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР