Започва набирането на проектни предложения по процедурата за "Енергийна ефективност

...
Започва набирането на проектни предложения по процедурата за "Енергийна ефективност
Коментари Харесай

Нови 38 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност в периферните райони по ОП "Региони в растеж"

Започва набирането на планови оферти по процедурата за "Енергийна успеваемост в периферните региони - 2 " по Приоритетна ос 2 на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014 -2020. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване.

Над 38 млн. лева, какъвто е бюджетът на процедурата, ще могат да бъдат вложени в ограничения за повишение на енергийната успеваемост на обществената инфраструктура и на жилищния бранш в общините с утвърдени планове. В период до 27 август 2018 година за безплатно финансиране могат да аплайват всички общини на 28-те града опорни центрове от 4-то равнище на националната полицентрична система.

В плановото предложение могат да бъдат включени един или няколко обекта от жилищната и от обществената инфраструктура, като минималният размер на декларираната поддръжка е 200 000 лева, а оптималният 1,2 млн. лева Дейностите би трябвало да са ориентирани към реализиране минимум клас на енергопотребление "С " в жилищния бранш, в здания от културната, просветителната и обществената инфраструктура и в здания на държавната и общинската администрация, както и към понижаване на крайното енергийно ползване, разноските за сила и на излъчванията на парникови газове.

Пакетът документи за кандидатстване е оповестен на интернет-сайта на Оперативна програма “Регионално развитие”, в меню: Оперативна програма "Региони в напредък ", под меню: Актуални процедури и в ИСУН 2020.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР