Открита е обществена поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията

...
Открита е обществена поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията
Коментари Харесай

Ремонтират още 65,5 км пътища по ОП "Региони в растеж"

Открита е социална поръчка за избор на реализатори при рехабилитацията на 65,5 км третокласни пътища в Южна България, оповестиха от Агенцията "Пътна инфраструктура ". Проектите ще се финансират по оперативната стратегия "Региони в напредък " /2014-2020 г./.

Ще бъдат главно ремонтирани 27 км от пътя Смолян - Стойките - Широка лъка, 26 км от пътя Кърджали - Мост - Манастир и над 12 км от пътя за Мелник. Кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 ч. на 4 януари 2018 година

Общата планирана стойност на публичната поръчка е над 44 млн. лева без Данък добавена стойност. Тя е в 3 обособени позиции.

Със средства по програмата ще бъдат главно ремонтирани 63 километра от третокласния път Смолян - Кричим. Ремонтът на 36 километра от пътя е включен в лот 22 и лот 23 по програмата. Обществената поръчка за избор на реализатори бе стартирана през юли т.г. и сега тръжната комисия преглежда постъпилите предложения.

Рехабилитацията на 12 километра от пътя от кръстовището на първокласния път София - Перник до Мелник, която е включена в лот 25, планува ремонт на три моста и създаване на ново оборудване на мястото на съществуващия мост над река Мелнишка в правата Лозеница - Мелник. Третокласният път Кърджали - Мост - Манастир е съществена пътна връзка в област Кърджали. Отсечката, която ще бъде рехабилитирана, обезпечава достъп на жителите на Седловина, Жинзифово, Чифлик, Мост до регионалния град. Ремонтът на пътя ще усъвършенства удобството при пътуването на туристите до язовир "Студен бунар ".

Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 15 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР