Евродепутати от Комисията по бюджетен контрол поискаха по-строг надзор за

...
Евродепутати от Комисията по бюджетен контрол поискаха по-строг надзор за
Коментари Харесай

Евродепутати искат по-строг контрол за еврофондовете

Евродепутати от Комисията по бюджетен надзор желаеха по-строг контрол за потреблението на средствата от Европейски Съюз, заяви английският в. "Гардиън ", представен от "Сега ". Призивът е насочен на фона на възходящите подозрения за злоупотреби с европарите в Унгария. Евродепутатите се притесняват, че "олигарси ", близки до премиера Виктор Орбан, употребяват Европейски Съюз "за касов уред ".

Председателят на Комисията по бюджетен надзор в Екологичен потенциал Ингеборг Гресле съобщи, че Унгария "има някои характерни проблеми, за които би трябвало да се вземат ограничения ". По време на скорошно посещаване в страната евродепутати откриха, че в 36% от обществените търгове взе участие единствено един претендент. Гресле акцентира, че казусът не е единствено в Унгария. Според нея се появява един нов тип "полузаконни " нарушавания. "Виждаме по какъв начин олигарси в някои страни членки стават политици и се възползват в това време от Европейски Съюз и от националните пари за фирмите си ", означи тя. Гресле прикани Европейски Съюз да ускори контрола, като употребява неотдавна контрактувани правила за спор на ползи.

Преди дни стана ясно, че унгарската прокуратура е почнала следствие на планове, финансирани с европари от компания, която е била под контрола на зетя на премиера Орбан - Ищван Тиборц. Поръчките за реализирането на 35 плана за улично осветяване в няколко маджарски града са разследвани от ОЛАФ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР