Вървим уверено към нови, предсрочни избори. Още с раждането си

...
Вървим уверено към нови, предсрочни избори. Още с раждането си
Коментари Харесай

Георги Еленков: Тече усилена предизборна кампания

Вървим решително към нови, предварителни избори. Още с раждането си беше ясно, че 45-ото Народно заседание няма да го неволя дълго. Всяко изявление от парламентарната естрада от ден на ден звучи като избирателен слоган .

Това е част от коментара за последните политически дни в България, който показа пред Радио София Георги Еленков , професионален посредник, магистър по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, специалист в ИМЕУС.

По думите му липсва разумен политически разговор . Подхвърлят се обвинявания и политически предложения, които ценностно се изключват.

Засега „ Демократична България “ може да извлече някакви дивиденти от обстановката и държанието си. Българска социалистическа партия наподобява на чакаща на стоп с тежко минало в раницата си, само че макар енергичното си махане, никой не се стопира да я вземе за споделен транспорт. При Движение за права и свободи разговорът още веднъж е двугласен – за рестарт на държавността и - по-скрито - за систематизиране на избрани порции. В „ Изправи се! Мутри вън “ вървят по тъничък лед с обстрел сред фигури в самата коалиция.

Мълчанието на " ИТН " към този момент влече единствено негативи на партията. От там не търсят диалогичност с други политически сили, само че остават длъжници и към хората, които им гласоподаваха доверие на 4 април.

Според Еленков при скорошни избори печелившите значително могат да се дефинират от държанието на Има Такъв Народ. Засега обаче неразбираемите послания от групировката дават козове на ГЕРБ – че им липсва воля и експертност.

Ситуацията ни държи в приятна неопределеност за резултатите при последващи избори.

Чуйте диалога на Данаил Конов с Георги Еленков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР